TMO alımları sürdürüyor

TMO alımları sürdürüyor

MANYAS VE GÖNEN ÜRETİCİLERİ TMO´DAN MEMNUN HUBUBAT ALIMLARI DEVAM EDİYOR.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Bandırma Şube Müdürü İbrahim AĞMİL, ?Ülke genelinde olduğu gibi, Güney Marmara Bölgesi´nde de çiftçimizin hizmetinde olmayı sürdürüyoruz? dedi.

/resimler/2015-7/15/1355097595398.jpg

Ağmil, TMO olarak üreticilerin, büyük bir emek ve alınteri ile ürettikleri ürünlerinin daha iyi değer kazanmasıile birlikte gelecek yıllarda daha fazla ve daha kaliteli buğday üretimini teşvik için , her zaman olduğu gibi , 2015 yılı  hasat döneminde de üreticilerin hizmetinde olduklarını vurgulayıp, Çiftçi Kayıt Sistemi´ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamını ofise satabileceklerini belirtti.

Hasatın yoğun olduğu Temmuz?Ağustos aylarında, tüm buğday üretiminin piyasaya arz edildiğini ve buna bağlı şekilde üreticilerin, piyasada bol miktarda ürün bulunduğundan istedikleri gibi fiyat elde etmekte zorlandıklarını, bu nedenle imkanı olan üreticilerin uygun zamanlarda daha iyi fiyatla satabilmek için ürün arzını zamana yaymalarının çıkarlarına uygun olacağını belirten Ağmil, şu değerlendirmede bulundu:

?TMO,her zaman üreticilerimizin yanındadır. Kurumumuz, piyasa regülasyonunu sağlamakta, sanayicilerimizin de ihtiyacı olan kaliteli ürünü zamanında temin edebilmelerinin önünü açmaktadır. Proteine Dayalı Alım Sistemi ile ürünlerin kalitesinde artış sağlanmasını amaçlıyoruz. Kaliteli üretimi daha da teşvik etmek amacıyla kaliteli ürüne %3´e kadar verilen ilave fiyat, bu yıl %7´ye çıkarılmıştır. Böylece kaliteli üretim yapan üreticimiz önceki yıllara göre daha fazla kazanç elde edecek, diğer yandan ülkemizin kaliteli buğday ihtiyacı da karşılanmış olacaktır.?

TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil,  üreticilerin, iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla son üç yıldır uyguladığı randevulu alım sisteminin  bu yıl da sürdürüleceğini,. randevuların, internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi TMO işyerlerimizden alınabileceğini açıkladı.

Yapılan hububat alımlarının, üreticilerin ürünlerinin daha fazla değer kazanarak, üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları ve tüccar ve sanayicilerimizin de ihtiyaç duydukları kalitede ürünü rahatlıkla temin edebilmeleri açısından önem arz ettiğini belirten, TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim AĞMİL, TMO´nun ?1.Sınıf (Anadolu Kırmızı Sert, Anadolu Beyaz Sert) 12.5-12.9 protein değerine sahip buğdayların müdahale alım fiyatının ton başına 862.00 lira olarak belirlenmiş olup,protein oranı yüksek, süne oranı düşük olan buğdaylara yüzde 7´ye kadar ilave fiyat uygulanacağını belirtti. Ağmil, diğer gruplardaki ürünlerin alım fiyatlarının TMO tarafından belirlenen pariteye göre hesap edileceğini, bu fiyatlara ilave olarak Bakanlık  tarafından ton başına 50 TL prim ödenmesi ile gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analizi gibi destek ödemeleri yapılacağını, Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için belirlenmiş olan 862 TL/Ton müdahale alım fiyatının, Bakanlıkça verilen 127 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte 989 TL/Tona yükseldiğini sözlerine ekledi.

/resimler/2015-7/15/1356366034954.jpg



Anahtar Kelimeler: alımları sürdürüyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli