Hububat alımları tamamlanmak üzere

Hububat alımları tamamlanmak üzere

TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil: ?Hububatta piyasayı regüle ettik?

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Güney Marmara Bölgesi´nde hububat alımlarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Hububatta piyasa regülatörünün sağlandığını vurgulayan Ağmil, eylül ayının ortalarında başlayacak olan mısır ve çeltik hasatları ile ilgili piyasa takiplerini sürdürdüklerine işaret ederken, şunları söyledi:

/resimler/2015-9/3/1704436943337.jpg

?Hinterlandımızda, 2015 hububat alım sezonu tamamlanmak üzere olup kuruluşumuzun misyonu gereği hububat ve iştigal alanına giren diğer tarım ürünlerinin piyasalarını regüle ederek, denge ve istikrarın sağlanması amacıyla özellikle hububat ürününe yönelik olarak alımlarını Bandırma Şube Müdürlüğümüz, Bandırma Ticaret Borsası´nda, Bursa hinterlandına yönelik olarak Yenişehir ilçe merkezinde ve yine Karacabey ilçe merkezimizde bulunan tesislerimizde, Balıkesir, Biga, Çanakkale merkezlerinde ve Çanakkale hinterlandına dahil Kumkale´de yer alan alım noktamızda, gerek personel ve gerekse araç ve cihazlarımızla başarılı bir alım kampanyasıyla tamamladı. Böylece piyasalar regüle edilmiş, çiftçilerimize sunulan bu hizmet ile üretici memnuniyeti sağlanmış, ziyaret edilen her alım noktasında ürünlerini teslim eden üreticilerimizin memnuniyetlerini dile getirdikleri gözlenmiştir.?

/resimler/2015-9/3/1701170845329.jpg

TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil, hinterlandlarındaki ortalama 1.700.000 dekar alanda hububat üretimi gerçekleştirildiğini açıklarken, ?Üreticilerimizden 10.000 tonun üzerinde hububat alımı yaparak onları desteklediğimiz gibi piyasa dengelerini de sağlamış bulunuyoruz? dedi.

Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Balıkesir ili Bigadiç yöresinde haşhaş ekim ve üretimi yapıldığına da dikkati çeken Ağmil, şöyle konuştu:

?Yaklaşık 10.000 dekar alanda yapılan bu üretime ait alımlarımız da tamamlanmak üzere olup yüksek morfin oranına sahip üretim yapılan hinterlandımızda morfin oranına göre  yüksek fiyat alan haşhaş üreticilerimizin de emeklerinin karşılığı kendilerine teslim edilmiştir. 2015 alım sezonunu hemen hemen tamamlayan müdürlüğümüz, başarılı ve verimli geçen alım döneminin ardından, görevini layıkıyla yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Üreticilerimizin daha bereketli ve bol kazançlı hasat dönemleri yaşamaları, verimli ve kaliteli buğday üretimi ile gerçekleşecek olup, üreticilerimizin, tohum ekiminden hasada kadar geçecek süre içinde gerek gübreleme ve gerekse ilaçlama zamanlarını iyi izlemeleri gerekiyor.? Önder BALIKÇI

/resimler/2015-9/3/1702244909074.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli