TOBB yardım elini Afrikaya uzattı.

TOBB yardım elini Afrikaya uzattı.

Afrika`da açlıktan telef olan insanlara uzanan yardım elinde TOBB 1 milyon ile seferberliği başlatırken oda ve borsalarıda bu kampanya davet etti.
Bandırma Ticaret Borsası kurumsal yapı olarak 10 bin lira ile iştirake katılırken Başkan yaptığı basın toplantısında Borsa üyelerinin bireysel katkıları ile bu rakamın çok daha yükseklere çıkacağını, bu kampanyaya tüm Bandırmalıları katılmaya davet etti.
Başkan Halit Sezgin yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika`da 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiği, özellikle 2011 yılında Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı ve bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği, kısacası bir insanlık dramı ile karşı karşıya kalındığı tüm kamuoyunca bilinmektedir.

 

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, halkımızın da beklentileri doğrultusunda açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkelerine Birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 1 aylık süre ile sırlı olmak üzere bir yardım kampanyası düzenlemiştir. Bu kampanyaya tüm oda ve borsalarımız ile bunların üyeleri ve arzu eden vatandaşlarımız katılabileceklerdir.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli