TOBB’dan video konferans toplantısı

TOBB’dan video konferans toplantısı

Toplantıya BTB Başkanı Halit Sezgin de katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Ticaret Borsaları Konseyi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de katılımıyla, video konferans yoluyla toplandı.

“Cavid-19” salgını önlemleri kapsamında, video konferans yöntemiyle bir araya gelen TOBB Borsalar Konseyi üyeleri, gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki konular ve ekonomide yaşama geçirilen destekler ile önlemler kapsamında gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunulup, ihtiyaç duyulan yeni adımlar istişare edildi.

“Covid-19” salgını kapsamında alınan önlemlerin anlatılıp, görüşlerin dile getirildiği toplantıya katılan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, tarımsal destekler kapsamına değinerek ham ayçiçeği yağı ithalatının, ülkemizin cari açığının büyümesine yol açtığını, üretimi desteklemek, ham ayçiçeği yağı ithalatını ve cari açığı azaltmak için ayçiçeği tohumu desteğinin Balıkesir dahil olmak üzere ülke genelinde yapılması gerektiğini belirtti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşip, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de hazır bulunduğu TOBB Ticaret Borsaları Konseyi toplantısında iletilen, KDV iadelerinin erken ödenmesi, 31 Mart’ta ertelenmeyen, firmaların devre sonu faizlerinin ertelenmesi, ihracatçılarımıza navlun ve nakliye desteği, ihracatta gümrükte bekleme sürelerinin kısaltılması, KGF ile ilgili sorunlar, yakın ülke komşularımızın gümrük kapılarının açılması, ürünlerin, üretim yerinden sevk edilmesinde sorun yaşanmamasına karşın ürünün gönderildiği yerdeki dağıtımında sorunlar yaşanması nedeniyle yağlı tohum desteğinin ödenmesi, tohum desteği verilmesi, önümüzdeki aylarda yüksek rekolte beklenen buğday ve arpanın alım-satımı konuları, büyük ölçüde ihracatı gerçekleştirilen, açıkta ve örtü altında yetişen meyve-sebze, sert çekirdekliler ve narenciyenin, iç pazarda satımı ve ihracatında yaşanan sorun ve sıkıntılar ve özellikle tarımda çalışanlar ile üreticilerin isteklerinin yanı sıra ayrıca sokağa çıkma yasağı kapsamında, tarım sektörüne ait tüm faaliyetlerin bu yasaktan muaf tutulması gerektiği şeklindeki talepler hükümete iletilerek kabul gördü.

TOBB tarafından, kamuoyuna yapılan açıklamada, “Koronavirüs salgını ile mücadelede en büyük desteği 1 milyon 500 bin üyemiz adına biz veriyoruz. Bu salgın ortamında bile ülkemizin üreterek, ekonomimizin sağlam zeminde kalması için çalışmalarımız sürmektedir” denildi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: video konferans toplantısı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli