Togay Bayatlı’yı kaybettik

Togay Bayatlı’yı kaybettik

Sürekli Basın Kartı sahibi Togay Bayatlı yaşamını yitirdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Dünya Spor Yazarları Birliği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski başkanlarından, 2009 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Togay Bayatlı yaşamını yitirdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Bayatlı’nın vefatının ardından baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “Uzun yıllar mesleğimize spor alanında başarıyla hizmet veren Togay Bayatlı’yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.

TOGAY BAYATLI KİMDİR?

1938 yılında Niğde’nin Bor ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Mesleğe 1961 yılında Milliyet Gazetesi’nde spor yazarı olarak başladı. Spor yazarı olarak çeşitli gazetelerde çalıştı. Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı ve Dünya Spor Yazarları Birliği(AİPS) Başkanı olarak görev yaptı. Fransa Spor Bakanlığı Altın Madalyası, FİFA 100. Yıl Onur Nişanı sahibi. İngilizce, Almanca ve İtalyanca biliyor. İki çocuk sahibiydi.



Anahtar Kelimeler: Togay Bayatlı’ kaybettik
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı