Tog`lu gençler bir harika

Tog`lu gençler bir harika

Yurdun dört bir tarafından,Bir araya gelen Üniversiteli (TOG) toplum gönüllüsü genç Çınarlı`da Şevkiye caddesini sil baştan yenilediler




Çevre ve sosyal aktiviteleri ile adından söz ettiren Toplum gönüllüsü (TOG) Üniversiteli gençler pilot cadde olarak seçtikleri Çınarlı mahallesi Şevkiye caddesini baştan aşağıya yenilediler.

Kimi iktisat, kimi Hukuk, kimi Tıp, kimi ise Diş hekimliği okuyan yurdun dört bir tarafından Üniversite tahsili yaparak geleceklerini şekillendiren gençler, eğitim sürelerini toplumsal aktivitelerle taçlandırıyor.

Tog`lu gençlerin  Şevkiye caddesindeki projeleri takdir topladı.

Öncelikle sokak üzerinde yapılan etüt çalışması ile ev sahiplerinin talep ve istekleri alan gençler, Ardından caddenin konseptine uygun zemin düzenlemesi ve motiflerle süsledikleri duvarlar, izleyenlerinde beğenisini kazandı.Bu çalışmayı fırsat bilen fotoğraf sanatına gönül vermiş sanatçılar ise ölümsüz bir kare yakalamak amacıyla çalışmaları takip ettiler ve anı ölümsüzleştirdiler.

Sokak sakinlerinin yapılan hummalı çalışmayı hayranlıkla izledikleri Şevkiye caddesi, Her zamankinin aksine sıra dışı hareketli bir gün yaşadı.
Şevkiye caddesindeki hareketlilik paralel sokaklardan da talep gelmesine neden oldu.

Tog`lu gençler Şevkiye caddesinde başlayıp yarın kapıdağ ve çevresinde yapacakları çevresel incelemelerin ardından pazar günü Kuşcenneti ve kuşgölü çevresine geçerek burada da doğal eko sisteme fiziki katkıda bulunacaklar.

TOG lu gençler yaptıkları çalışmaya ilişkin açıklamada şöyle dediler;

``Toplum Gönüllüsü gençler olarak yerelimizde var olan sosyal sorumluluk kapsamındaki sorunların sadece eleştirilerek değil çözüm önerileri üretilerek değiştirilebileceğine inandığımız için Tog Atak adını verdiğimiz etkinlik zincirimizi bu yıl yeniden gerçekleştiriyoruz.`` 
``Proje kapsamında Bandırma yerelinde ve çevresinde üç gün sürecek olan etkinliklerde yerel halk ve gelen gönüllülerde çevre, kültür için gerekli altyapının oluşturulmasına yönelik bilinç uyandırmayı hedefliyoruz.``
``Proje kapsamında 4-5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Bandırma Çınarlı Mahallesi, Kapıdağ ve Manyas Gölü Kuşcenneti`nde etkinliklerimiz devam edecektir.``

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ ÇINARLI MAHALLESİNİ RENKLENDİRDİ

Bandırma Toplum Gönüllerinin başlattığı Çevreyi Gez Kültürünü Yaşat” projesi kapsamında Bandırma Kent Konseyiyle birlikte gerçekleştirilen Çınarlı Mahallesi Şevkiye Caddesi üzerinde yer alan yaklaşık 40 evin boya etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Başkanı Sedat Pekel etkinlikte yer alarak gençlere destek verdi.

Etkinlikte, 28 farklı üniversiteden yaklaşık 50'ye yakın öğrenici yer aldı

Ülke genelinde 28 farklı üniversiteden yaklaşık 50'ye yakın öğrenicinin bir araya gelerek hem çevre hem de ülkemiz adına bir şeyler yapmak amacıyla başlatılan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sedat Pekel, Toplum Gönüllüleri gençlerimizin Kent Konseyi kadınlarımızla böylesine anlamlı bir çalışmaya imza attıkları için kendilerini kutladığını söyledi.

Pekel: Çınarlı Mahallemizin Şevkiye caddesinde Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte Toplum Gönülleri İle ortaklaşa başlattıkları çalışmalar başarı bir şekilde yerine getiriliyor. Bizlerde bu projenin içinde yer almak ve önünü açmanın verdiği memnuniyet bizler mutlu ediyor.  Görüldüğü gibi pırıl pırıl gençlerimizin bu caddenin başından sonuna kadar sevgiyle ve mutlulukla çalışarak estetiği ve güzelliği mahallemize taşıyorlar. Toplum Gönüllülerinin sadece bu alanda değil birçok alanda özellikle kenar mahallelerimizde sevgiye, şefkate ve kendine değer verildiğini görmeye susamış olan bu insanlara bu tür etkinlikleri buluşturma konusunda Ben Bandırma Belediye Başkanı olarak toplum gönüllülerinin çok önemli desteklerini adlım. O nedenle Toplum gönüllülerin her kademesinde yer alarak emek harcayan gençlerimize teşekkür ediyor, böylesine başarılı çalışmalara imza attıkları için kendileriyle gurur duyuyorum” dedi.
Pekel: Çınarlı Mahallemizin yollarını yenileceğiz”

Etkinliğin ardından Çınarlı Mahallesi sakinleriyle sohbet ederek istek ve taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Sedat Pekel,  Çınarlı Mahallesinin cadde ve sokaklarının önümüzdeki süreçte yeniden yapılacağı müjdeledi.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı