Tokat gibi ders

Tokat gibi ders

Kim demiş Bandırma`da Futbolcu yetişmez diye? Bandırma`da filizlenen, Yılın transferi Alper Potuk 11.800.000 € Fenerbahçe`li oldu.



Bandırma`da filizlenip Eskişehir, Çifteler`de, ilk lisansı ile tanışan Alper Potuk 11.500.000 €   Fenerbahçe`li oldu.


Yıl 1999-2000 ve 2001, 8 Nisan 1991 doğumlu olan Alper Potuk babasının Merinos`ta tarım işçisi olması nedeni ile Bandırma`da Levent mahallesinde oturuyor, Levent`te Ticaret Borsası ilköğretim okulunda okuyordu.

Futbol`a olan tutkusu spor öğretmeni İlkan Ertan`ın dikkatini çekti.

Levent, Ticaret Borsası ilköğretim okulu spor öğretmeni yetenekli genci alıp babası ile birlikte o dönem Demirspor`un yaz okulu Futbol takımını çalıştıran, Atatürk ilköğretim okulu beden eğitimi öğretmeni Algan Kartal götürür.

Tecrübeli futbol adamları Algan Kartal o süreçte Amatör kümede mücadele eden Demirspor`un altyapısını çalıştırıyor.  Baba, Potuk ile Beden eğitimi öğretmeni İlhan Ertan henüz 8 yaşında olan Alper`i Demirspor`un yaz okulunda Algan Kartal`a  teslim etti.

Alper fizik ve yaş olarak yetersiz olmasına karşın ortaya koyduğu ısrarlı mücadelesi ile kendisini yaz okulunda kabul ettirdi.

Yaz futbol okulunda birlikte mücadele ettiği arkadaşları ve hocaları tarafından sevilen Alper Potuk 3 yıl Demirspor yaz okuluna devam etti.

Potuk, Merinos`taki babasının tayini çıkması üzerine Eskişehir Çifteler`e harasına  gitti.

Yılın transfer bombası Alper Potuk`un futbol dünyası ile tanışması böylece Bandırma`da başlayıp dünya takımı Fenerbahçeye kadar uzandı.

İşte bu serüven`de gösteriyor ki!.. Bandırma`da futbolcu yetişmez diyenlere ders gibi tokat, Bandırma`da Kars`tan, Bitlis`ten, Urfa`dan topcu oynamaz!.. Oynatılması noktasında ısrarcı olunursa bedeli yaşanarak ödenir.
Umarız Alper Potuk hikayesi yerelde spor dünyasının nabzını tutma noktasına talip olanlar bu hikayeden bir ders çıkartırlar.



İşte efsane transfer Alper Potuk`un transfer serüveni...


Fenerbahçe Alper Potuk`u son dakika hamlesi ile ezeli rakibinin avuçlarının arasından aldı. Galatasaray, Alper Potuk ile görüştüğünü borsaya bildirdi; ancak Fenerbahçe Eskişehirsporlu oyuncuyu renklerine kattı.

Kanarya, henüz iki hafta önce resmi sitesinden ilgilenmediğini duyurduğu Eskişehirsporlu Alper Potuk`u Galatasaray`a imza atmak üzereyken renklerine bağladı. Eskişehir yönetimi, önceki gün Alper Potuk için G.Saray ile masaya oturdu, 6 milyon Euro ve Culio ile Yiğit Gökoğlan karşılığı anlaştı.

G.Saray, dün sabah bu transfer için görüşmelere başlandığını Borsa`ya iletti.

Galatasaray`ın 6 milyon Euro`nun 2.5 milyonunu daha sonra ödemek istediğini ve Eskişehir Başkanı Halil Ünal`ın bu durumdan hoşnut olmadığını öğrenen F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün gece 6 milyon 250 bin Euro ve Orhan Şam ile Bienvenu teklifini Ünal`a iletti ve Alper`i Fenerbahçe`ye kazandırdı.

Halil Ünal, F.Bahçe`nin son dakika teklifini hemen Alper Potuk`a iletti. Ünal, Alper`in "Kulüp için hayırlısı neyse o olsun" yanıtı üzerine F.Bahçe ile söz kesti. Alper, bugün İstanbul`a gelecek ve daha önce kapısından döndüğü Fenerbahçe ile sözleşme detaylarını masaya yatıracak. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Alper`in F.Bahçeli olması üzerine "Halil Bey`le anlaşmıştık, demek ki sözler böyle tutuluyor.

F.Bahçe ile açık arttırma yapmayız, bu transferden çekildik" yorumunu yaptı.

Sarı-lacivertli kulüp, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Kulübümüz, Alper Potuk’un transferi için Eskişehirspor ve oyuncu ile görüşmelere başlamıştır" ifadelerini kullandı.





Süper Amatör Spor
11.06.2013 13:57:23
Kendinizi kandırmayın, Bandırma`dan mı yetişmiş oluyor şimdi Alper Potuk. Futbola başlamış sadece. Kendini geliştirme süreci Bandırma dışında gerçekleşmiş. Emin olun Bandırma`nın Spordan anlamayan yöneticileri olduğu sürece elindeki değerleri de kaybeder. Hazır futbolcu satın almaya alışmış yöneticilere !!!!

amca
11.06.2013 14:10:17
Kılavuzu karga olanın burnu BOK tan, Deve kuşu olanın KUM dan çıkmaz mış.. Sözüm ona süper amatör !... sana emeklemeyi, yürümeyi anan mı!.. öğretti.. Komşu ablan mı?.. Ormanı yakan bir kıvılcım sa, işte tüm bunların başlama noktası 8 yaşındaki bir çocuğa Bandırma`da Demirspor yaz okulu ve Levent`teki okulunda verilen sıcak sevgi ve başlangıçtır.. gerisi mi teferruat!..

gerçekler
12.06.2013 00:03:58
eğer bandırmada kalsaydı buradaki imkanlar ile şu anda iş karşılığı eti sporda oynardı .. allahtan gitmiş kendini kurtarmış .. hangi imkanlar var ki bandırmada burda eksiksiz yetiştirsin kendini ..

Süper Amatör Spor
12.06.2013 08:49:38
Amcacım belli ki sende Demirspor sevenisin. Sevgi, saygı dedin de neden başka bir alper daha çıkmadı bandırma`dan. İyi topçuları da sizin gibi herşeyi ben yaptım havasında gezen abilerimiz yüzünden kaybettik. Ama suç sizde değil suç gençlerdedir. Muhterem yöneticilerin küfürlerine dayanamayan gençlerde..

bandirma amatör
28.12.2014 09:20:19
Demirspor da o dönemde alt yapısında çok yetenekli oyuncular vardı. Alper`in kalitesin de belkide ondan bile yetenekli bir çok oyuncu vardı. Hakan Demirdöğen, Güven Demir, Aykut Tosun benim sadece aklımda kalanlar ve Bandırma da kalanlar elinden tutulmayan çocuklarımızın kaybolanlarından sadece 1 kaçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli