Toki projesi olumsuzlukla sonuçlandı.

Toki projesi olumsuzlukla sonuçlandı.

Havran`da yapılması planlanan TOKİ projesi talep olmadığı için kaldırıldı.




Havran`da eski Ak Parti İlçe Başkanı Muharrem Aydınlıoğlu ``Havran`da TOKİ konusu belirsizliğini koruyor, Belediye Başkanı TOKİ konusunda 2011 Aralık ayı içinde toplantı düzenleneceğini belirtti, Ancak ne toplantı yapıldı,  nede halka sağlıklı bilgi verildi. Bazı vatandaşlarımız hala bana gelip TOKİ ile ilgili bilgi öğrenmeye çalışıyor. Belediye Başkanı bu konuda bir açıklama yapmalı`` dedi.

BAŞKAN SERT KONUŞTU ``CEP TELEFONUM AYNI VE 24 SAAT AÇIK ``
Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ``Eski İlçe Başkanı TOKİ konusunda bilgi öğrenmek istiyorsa Cep telefonum kendisinde kayıtlı neden beni arayıpta bana sormuyor basın yoluyla konuşuyor anlamış değilim.`` dedi.

``TOKİ KONUSUNDA 25 AY`IMI HEBA ETTİM`` 

Başkan Hasan Lofçalıoğlu ``Ben seçimler öncesi verdiğim tüm sözleri yerine getirdim. TOKİ Konusunda gece gündüz çalışmalarımı sürdürdüm. Tam 25 ayımı heba ettim. Muhalefetin hedef tahtası haline geldim.`` dedi.

Başkan Lofçalıoğlu ``TOKİ dar gelirli aileler için düşündüğümüz bir projeydi ama olmadı.  Toki Genel Müdürlüğü ile görüşüp  üç defa süreyi uzattık. Daire ücretlerini düşürmek için Ocak ayı Meclis Toplantısında arsayı ücretsiz hale getirdik. Böylelikle daire ücretlerinde yaklaşık 15 bin tl indirim yapıldı. dar gelirli halkımızın ev sahibi olabilmesi için her türlü formülü değerlendirdik. En son 24 Şubat 2012  müracaat tarihinde başvuru yapan ve bankaya para yatıran 12 kişi olduğunu gördük. Talep olmayınca Toki projesini bitirdik. 15 ay arsa tahsisi 10 ay ise Toki için elimden gelen çabayı sarfettim. Bu konuda verilmeyecek hesabım yok.`` dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu