Toki zedeler iflası endişe ile izliyor.

Toki zedeler iflası endişe ile izliyor.

Edincik Toki Müteahhidinin iflası ardından bugün bir gurup Toki zede Belediye Başkanlığı makamında yeni strateji ve yol haritası belirledi.





Edincik`te yapımı süren 2.etap 316 Toki konutu müteahhidi İnta inşaat`ın iflas bidirmesi üzerine belde de olağan üstü hareketlilik yaşanıyor.

Edincik Belediye Başkanlığı makamında bir araya gelen Toki müteahhidi zedeler yaptıkları açıklamada zararın 5 milyon dolayında olduğu öğrenildi.

Edincik`te faaliyet gösteren Altın Beton başta olmak üzere, Bölgenin güvenilir hafriyat kuruluşlarından Gülmüş hafriyat, Malzeme temininde bulunan Aslanlar inşaat, Akaryakıt bayii, İnşaat malzemecileri, Kum tedarikçisi, belden katkı sağlayan Bakkal, market, lokanta, Tüpçü, Fırıncı vs.gibi tedarikçilerin iflas`tan olumsuz yönde etkilendiği görüldü.

İflas bildirimi nedeniyle İnta inşaat`ın hukuken borçlarını ödeme olanağı bulunmadığı öğrenildi.

Toki Müteahhidi iflas zedeleri Toki başkanlığı ile temasa geçerek projenin devamı ve yeniden yapılandırma programı çerçevesinde mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulunuldu.

Bu anlamda oluşturulan heyet konuyu Balıkesir Milletvekili AKP Genel Başkan yardımcısı A.Edip uğur`a taşıyarak hem konut sahibi olmak isteyen kooperatif ortaklarının hemde kendi alacaklarının mahsup edilmesi noktasında katkı istediler.

13 Blok 316 konuttan oluşan 2.Etap Edincik Toki inşaat`ı yaklaşık 5 aylık süreç sonunda hızlı bir yapılanma ile %80 oranında tamamlanmıştı.

Toki müteahhidinin İflası ve akabinde geliştirilen stratejiler 316 konut ortağı yanı sara 180 inşaat işçisi ve dolaylı olarak iflastan etkilenen esnaf ve taşeronlar tarafından yakınen izleniyor.

Başkan Yağcı:``Mağduriyetlerin giderilmesi ve inşaatların tamamlanması için temaslarımız sürüyor.`` dedi.

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı Belde de yaşanan iflas skandalı sonrası olumsuzlukları en asgariye indirgemek ve inşaatların devamını sağlayarak öncelikle konut beklentisi içindeki üyelerin mağduriyetlerini gidermek için temasların sürdüğünü söyledi.

Başkan Yağcı `` Biz mahalli yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz, kimsenin yaşanan bu olumsuzluktan etkilenmesini istemeyiz,`` dedi.






gokhan aras
5.03.2013 15:41:19
Bu durumun duzeltilmesi icin yetkili kisilerden Rica ediyorum biran once odemeler yapilirsa iyi olur.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli