Toki`ye talep patlaması

Toki`ye talep patlaması

Gönen`de Toki konutlarına yapılan talep Belediyeyi şaşırttı




Toki`te talep  patlaması şaşırttı


TOKİ'nin 3. etabı için 1340 kişinin müracaat etti, 1 haftada 200 vatandaş kayıt için dosya açtırdı. 19 Ekim'e kadar kayıt  sayısının en az iki üç kat artması bekleniyor.Yapılacak konut sayısı sınırlı olmasına rağmen, 1. ve 2. etaptan daha fazla talebin olması yerel yönetimi de şaşkına çevirdi. Yapılacak konut sayısının sınırlı olduğunu, kayıt yaptıran vatandaş sayısının fazla olması halinde ise gelir seviyesine bakılacağını bildiren Belediye Başkanı Hüseyin Yakar” TOKİ konutlarının amacı, öncelikle dar gelirli vatandaşlarımız” derken, TOKİ'nin ilk kez bir ilçede 3. etabı yaşama geçireceğinin altını çizdi.


ÖNCELİK DAR GELİRLİYE

TOKİ, 3. etap projesini Gönen'de yaşama geçirmek için düğmeye basarken, müracaattaki patlama kayıtlara da yansıdı. 1340 vatandaşın müracaat ettiği TOKİ konutları için 17 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında resmi kayıt süreci başlarken, bir haftada 200 vatandaş dosya açtırdı.

Sınırlı sayıda konut yapılacak olmasına rağmen, bir hafta içinde 200 kişinin kayıt yaptırması, talebin artacağının gösterirken, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, önceliğin dar gelirli vatandaşa verileceğini bildirdi.

TOKİ'nin dar gelirli vatandaşı mesken sahibi yapmak amacıyla başlatılan sosyal bir proje olduğunu da anımsatan Başkan Yakar, özellikle, kiraların yüksek olması vatandaşlarımızı TOKİ'ye yöneltti. İlk iki etapta yapılan konutların rahatlığı, kullanan vatandaşların memnuniyeti, 1. derecede deprem riski taşıyan Gönen'de depreme dayanıklı konutlar yapılması da talebin artmasında önemli etken” derken,  TOKİ'nin , ilk kez Gönen'le, bir ilçede 3. etabı yaşama geçirdiğini belirtti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli