Toplu sözleşme imzaları atıldı.

Toplu sözleşme imzaları atıldı.

?İnsan Kaynakları? şirketi ile DİSK´e bağlı Genel İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı.

Bandırma Belediyesi´ne bağlı hizmet veren ?İnsan Kaynakları? şirketi ile DİSK´e bağlı Genel İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı.

/resimler/2018-11/2/1545102682596.jpg

Perşembe günü Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen imza törenine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu´, Disk Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Sendikası Arge Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mehmet Şengül, Genel İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, Genel İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve belediye işçileri katıldı.

İmza töreninde konuşan Başkan Mirza, 696 sayılı KHK´nın sözleşmenin kapsamını belirlediğine işaret etti.  Mirza, ?İlk 6 ay yüzde 4, 2´inci 6 ay yüzde 4. Bizdeki fark şu. Bizde asgari ücret yok biliyorsunuz. Bizim işçimiz asgari ücretin en az yüzde 40 fazlası ile çalışıyor. Bizim en düşük ücretimiz 2 bin 360 lira. Mesai hariç. Sınırları koymuşlar ama biz sınırları zorluyoruz. Biz KHK dışında da istekler koyduk, umarım geçer. 30 lira yakacak yardımı, 25 lira her ay çocuk yardımı. Her gün 5 lira yemek parası gibi sosyal haklar da var. Bizim sözleşmemizin önemi; asgari ücretin çok üzerinde çalıştıkları için asgari ücret artışı ile de zamlar gelecek. Yeterli mi değil, gönlümüz buna razı değil. Kadrolu işçilerimizin haklarına onlarında ulaşmasını istiyoruz.?dedi.

Törende konuşan Çerkesoğlu, KHK ile birlikte sabitlenen 4+4 ücret artışına değindi. ?Kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğuna da işaret eden Çerkesoğlu, ?Kadroya geçirilen işçilerin ücret artışları biliyorsunuz 4+4´le sabitlendi, 2020 yılına kadar. Bu kabul edilir bir politika değildir. O nedenle biz tüm taşeron işçisi arkadaşlarımıza kadro ve hepimiz içinde özgür bir toplu sözleşme düzeneğini alana kadar hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz? dedi.

/resimler/2018-11/2/1545377681473.jpg

             ?ŞALTERLERİ İNDİRMEMİZ GEREK?

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da ülkede enflasyonun artığını belirterek, Türkiye´nin freni patlamış bir kamyon gibi olduğunu ileri sürdü. Beko, ?2002 yılında ?Kamu Yönetimi Temel Kanunu´ çıkarıldığında, Kurtuluş Savaşı sonrası dedelerimizin kurduğu o güzelim fabrikalar satılıyor. Biz artık şalterleri indirmemiz gerek? diye konuştu. İmza töreninin ardından katılımcılar ve belediye işçileri davul zurna eşliğinde oynayarak kutladı. 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false