TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE SONA GELİNİYOR.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE SONA GELİNİYOR.

Bandırma Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirilen 4. toplantıda, yeni toplu iş sözleşmesinde Belediye İşçilerinin alacağı ücretlerin belirlenmesiyle ilgili görüşmeler yapıldı.




Bandırma Belediyesi ile Genel-İş Bandırma Şubesi temsilcileriyle yapılan Toplu İş Sözleşmesinde sona yaklaşılıyor.
Bandırma Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirilen 4. toplantıda, yeni toplu iş sözleşmesinde Belediye İşçilerinin alacağı ücretlerin belirlenmesiyle ilgili görüşmeler yapıldı.
Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sedat Pekel,      geçmişte güzel örnekler sunulan toplu iş sözleşmelerinde olduğu gibi bu sözleşmede de iyi bir şekilde noktalanacağına inandığını söyledi.
Pekel: Belediye işçilerimizin 31 Aralık 2011 tarihinde sona eren Toplu İş Sözleşmesinin yenilenmesiyle ilgili olarak Genel-İş Sendikası ile görüşmelerimize devam ediyoruz.
01.01.2012 ve 31.12.2013 yıllarını kapsayan 2 yıllık yeni toplu iş sözleşmesiyle ilgili olarak 5 Aralık 2011 tarihinden itibaren Genel-İş Bandırma Şube Başkanı Recep Kum, sendika yönetici ve temsilcileriyle görüşmelerinin 4.'sünü gerçekleştiriyoruz” dedi.


Yapılan önceki görüşmelerde birçok maddenin uzlaşarak geride bıraktıklarını belirten Başkan Pekel, ücret konusunun da en kısa zamanda tamamlanacağına inandığını söyledi. Pekel: Bugüne kadar özellikle çalışma koşullarıyla idari işlerle ilgili birçok maddeyi geride bıraktık.
Son olarak ücretlerle ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Elbette bu ücretlerin belirlenmesiyle ilgili Bandırma Belediyesi olarak nasıl bir kaynak yaratılacağı ve bunun sonucunda nasıl bir rakamın ortaya çıkacağıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Tabi onunda ötesinde devletin başta işçilerimiz, memurlarımız ve emeklilerimizle ilgili vereceği artışın da dikkate alınması gerekiyor.
Enflasyon farkının ne olacağı belli değildi. O farkında elbette beklenmesi görüşmelerimiz için önemliyi.
Bunların hepsini değerlendirdikten sonra geçmişte güzel örnekler sunduğumuz sendika temsilcileriyle iyi bir şekilde noktalayacağımıza inanıyorum” dedi.


Öte yandan toplu iş sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum, görüşmelerin olumlu gittiğini belirterek hem Belediyemiz hem de İşçilerimiz için en uygun sözleşmenin imzalanacağına inandığını söyledi.



fikri
5.01.2012 15:56:21
Bravo işçi arkadaşlara topyekün ordalar Bizim edincik belediyesinde herşey memurun tekelinde o ne derse o oldu ve sonuç ortada ama burasıda onlara kalmayacak

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli