Toplumsal boykot amacına ulaştı.

Toplumsal boykot amacına ulaştı.

Altın markalar teneke oldu, Fransızlar Türkiye`deki yatırımlarını satmaya başladı. İlk el değiştiren Gönen Taştepe köyündeki Danone Milkon`a geçti.


__________________________________/ Zeki KARADENİZ

Hükümet olarak  bu konuda yaptırım uygulanmasa da yüce Türk milleti en hassas noktadan rencide edilmesinin bedelini ödetmeye başladı.
Özellikle barkotlu ürünlerde hızla pazar kaybeden Fransız markaları, gelecekteki tehlikeyi sezerek Türkiye`deki markaları satışa çıkarttı.
Uyanık Fransızların Türkiye de satışa koydukları ilk işletme Gönen Taştepe köyünde kurulu olan eski Missüt, yeni adıyla Danone oldu.
Bilindiği üzre ayni zamanda Nesle`ninde sahibi olan Danone, Missüt`ü markası ile satın alarak Nesle-Missüt olarak raf avantajını kullanıyordu.
Danone`nin Gönendeki fabrikasına Ulusal Süt konseyi genel başkanı Kocaeli`li iş adamı Harun Çallı talip oldu ve önümüzdeki günlerde bu işletme Çallı`nın markası milkon adına faaliyette bulunacak.



Harun Çallı kimdir.

10.01.1966 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.
Ortaöğretimini tamamladıktan sonra, babası İlhan Çallı'nın yanında usta-çırak ilişkisi içinde çalışma hayatına başladı.
Yaklaşık 28 yıldır baba mesleği olan ticaretle uğraşmaktadır.
Ticaretin yanı
sıra, 2001 yılında Milkon Süt AŞ'ye ortak olarak sanayiciliğe de başladı.
Halen tüccar ve sanayici olarak çalışma
hayatına devam etmektedir.
Evli ve 3
çocuk babasıdır.
Harun Çallı ;Türkiye'deki en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan ASÜD ve Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı dır.



Vatandaş market ürünlerindeki Fransız barkotlarını ezberledi. Süratle piyasa değerini katbeden Fransız ürünleri önemli ölçüde deger kaybetti.
Özellikle raf ömrü bulunan ürünlerin bozulma ihtimaline karşı risk almayan Danone satışta ilk sırayı aldı ve Gönen tesisleri Milkon`a geçti.



Hükümet nezdinde yaptırım uygulanmasada Türk mileti Ermeni dostu Fransızlara günlük ihtiyacını karşıladığı market raflarındaki barkotlarla gösterdi.
Özellikle süper marketlerdeki raflarda alıcısını bekleyen Fransız ürünleri raf ömrü geçmesi nedeniyle iadeye başlayında Fransız markaları tazı oldu.





ayşeparlak
25.07.2014 09:57:31
bu habere çok ama çok sevindim neden tv lerde göremedim bu haberi bilemiyorum. biz artık kenetlenmeliyiz ülkemin ekonomisi çok güçlü olmalı. benim çok düşmana fırsat vermememiz için önce güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerekir bundan sonra Türk malı hariç hiç bir yabancı marka satın almıcam bir Türk olarak söz veriyorum ama yatırımcı Türk vatandaşlarımızında en azından birleşerekte olsa bu yabancılara fırsat vermemesi gerekir bu da onların görevi diye düşünüyorum saygılar.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı