TOPLUMSAL MUTLULUK

TOPLUMSAL MUTLULUK

RAMAZANDA İÇTENLİKLE PAYLAŞMANIN YAŞATTIĞI TOPLUMSAL MUTLULUK

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Bandırma’da, oldukça uzun, maddi ve manevi her anlamda yorucu ve zamansız kaybettiğimiz sevdiklerimiz nedeniyle hepimizi çok üzen bir pandemi dönemi yaşadık. Bandırma Belediyesi, pandeminin kentteki izlerini atlatabilmek adına hem kurumsal gücüyle ve hem de iş birliği yaptığı kurumlar, kuruluşlar, STK’lar ile birçok projeyi hayata geçirmişti. Pandemi sonrasında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle hayatları daha da zorlaşan vatandaşların yoğun talebiyle, Bandırma Belediyesi sosyal yardımlaşma çalışmalarını arttırdı. Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve muhtarların tespit ettiği, yanı sıra belediyeye bizzat başvuran, zor durumdaki vatandaşlara gıda yardım paketleri ulaştırıldı.

 

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Her fırsatta şunu dile getiriyorduk; halkın ihtiyacına yönelik uygulanan sosyal belediyecilik ve kurumlar arası güçlü iş birlikleri, yaşanan toplumsal sorunların kısa sürede çözülmesini sağlarken, toplum yararına yeni projelerin de gelişmesine imkân sunar. Acı tecrübeler edindiğimiz pandemi dönemi, bu düşüncemizdeki haklılığımızı bir kez daha gözler önüne serdi. Bandırma’ya daha iyi hizmet edebilmek adına, Belediye Başkanı olarak seçildiğimiz günden bu yana; bütçe ve insan kaynaklarından mevsimsel değişkenliklere kadar, tüm detayları düşünülerek planlanmış çalışma programımız ve deneyimli kadromuzla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülkemizde büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Yanlış ekonomik politikaların bedelini maalesef vatandaşlarımız ödüyor. Buna göz yummamız mümkün değil! Sosyal belediyeciliği ilke edinmemizin yanında, sahip olduğumuz Anadolu kültürü gereği de iki dilim ekmeğimiz varsa birini paylaşmaya ve birbirimize destek olarak zor dönemleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Özellikle şu mübarek ramazan ayında; birçok vatandaşımızın iftar ve sahur sofralarındaki o çeşitlilik, bol bol misafir ağırlama gibi gelenekler maalesef uygulanamaz oldu. Milletimizin büyük bir çoğunluğunun ihtiyaç sahibi haline geldiğine üzülerek şahit oluyoruz. Bu sebeple, Bandırma Belediyesi olarak bizler de ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza elimizden geldiğinde destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Bandırma Belediyesi’nin ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle, Cumhuriyet Meydanında kurulan iftar sofralarında, her gün yaklaşık 1250 kişi misafir edildi. Edincik, Aksakal ve bütün mahalle muhtarlarının gözetiminde kurulan iftar sofralarında, Bandırma Belediyesi her gün yaklaşık 1750 kişiye iftar yemeği sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle, CHP’li belediyeler “Kara Kış Fonu” oluşturmuştu. Bandırma Belediyesi de üç bin eve ulaşacak, 3.000 gıda yardım paketi hazırladı. Yardım paketi içerisinde; her gün 2-4 yaş arası yaklaşık 1.400 çocuğa; “Süt İçmeyen Kalmasın” sloganıyla başlatılan ve dağıtıma devam edilen BanSüt’ün dışında, Bandırma Belediyesi Halk Gıda markasıyla paketlenmiş gıda ürünleri de var.

Bandırma Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla; Doğa Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği, Çepni Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği ve Eski Ziraatli Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol ile belediyeye ait alanların üst kullanım hakları, o mahallenin çiftçilerine verilmişti. Bandırma Belediyesi bu protokol karşılığı; 12.000 kg nohut, 6.750 kg kuru fasulye ve un haline getirilen 60 ton buğday almıştı. Bandırma Belediyesi Halk Gıda ismiyle tescillenen markasıyla ambalajlanan bu ürünlere ek olarak, bir evin ihtiyacı olan birçok gıda ürünü de kent esnafından tedarik edilmişti. Kara Kış Fonu gıda yardım paketleri; belediye ve muhtarlıklara yapılan başvurular sonunda, bir defaya mahsus üç bin eve ulaştırıldı. Ayrıca Bandırma Belediyesi, tüm yıl boyunca, her ay yaklaşık 600 eve gıda yardım paketleri ulaştırmaya da devam ediyor.

Bandırma Belediyesi’nin bu ramazan ayında Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlediği, her hafta cumartesi ve pazar günleri gerçekleşen kültür, sanat ve eğlenceli etkinlikler Bandırmalılar tarafından büyük beğeni topladı. Etkinliklerdeki söyleşiler, konserler, çocuklar için tiyatrolar, Karagöz-Hacivat gösterilerinin tamamı ücretsiz olarak sunuldu.

Ramazan Bayramı’na adım adım yaklaştığımız şu günlerde, belediyenin hız verdiği yol yapım çalışmaları hakkında Başkan Tolga Tosun: “Mevsim şartlarının uygun hale gelmesiyle yol yapım çalışmalarımızı daha da arttırdık. Bandırma’nın sık sık kilitlenen trafiğinde adeta anahtar görevi gören Şehit İlhan Güncan Caddemizi; geniş kaldırımlar, ışıklandırmalar, asfalt ve parke döşemeleriyle baştan sona yeniliyoruz. Kurumlar arası sağladığımız koordinasyonla, gerçekçi ve bilimsel metotlarla uyguladığımız yol yapım çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayacağız. Bu süreçte siz sevgili hemşerilerimin sabır ve destekleri bizim için çok değerlidir. Mübarek ramazan ayının şu son günlerinde, siz sevgili hemşerilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyor; feyiz ve bereketiyle kalplerimizi ısıtan, içtenlikle paylaşmanın mutluluğunu birlikte yaşadığımız nice ramazanlar diliyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: TOPLUMSAL MUTLULUK
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı