Tosun’dan Mirza’ya yanıt “120 milyon borç bıraktım”

Tosun’dan Mirza’ya yanıt “120 milyon borç bıraktım”

Bandırma Belediyesi önceki başkanı Tolga Tosun, Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın suçlamalarına yanıt vermek için basın toplantısı düzenledi.

Bandırma Belediyesi önceki başkanı Tolga Tosun, Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın suçlamalarına yanıt vermek için basın toplantısı düzenledi. 

Konuşmasına, “Böyle bir toplantıyı yapmak zorunda kalmayı istemezdim” diyerek başlayan Tosun, şunları söyledi:

“Başkan Dursun Mirza, kendisine 405 milyon liralık borç bıraktığımı öne sürerken, ‘felaket bir bütçe devraldım’ diyor. Bunu üzüntüyle karşılıyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklarımızı da düşünürsek bıraktığım toplam borç 120 milyon lira dolayındadır.”

Cari borç olarak 768 bin lira borç bıraktıklarını, ayrıca belediye şirketine ise 48 milyon 708 bin lira borçları bulunduğuna işaret eden Tosun, “Şirketin borcu da 120 milyondur ve bu borçlar, SGK ve Vergi Dairesi’nedir. Şirket müdürü Metehan Turan’a ödenen tazminat ise 420 bin değil, 343 bin liradır” dedi.

Mirza’nın yönelttiği suçlamaların kendisini siyaseten itibarsızlaştırmak ve yapmayı planladığı mülk satışlarının alt yapısını oluşturmak olduğunu öne süren Tosun, “Bu bana karşı ne kin, ne nefret, ne şahsi husumettir?” diye konuştu.

Mirza’nın, kendisi hakkında “Bandırma sokaklarında ne yüzle dolaşacak sözlerini üzüntüyle karşılıyorum. 5 yıllık belediye başkanlığı dönemim dürüstlükle ve şeffaflık içinde geçti. Bu süre içinde belediyemiz 5 kez müfettişlerce denetlendi. En küçük bir soruşturma geçirmedik, en küçük bir yanlışımız görülmedi. Dursun Bey, benim dönemimle ilgili ayrıca müfettiş istesin” diye konuştu.

PİŞKİNLİĞİ ONA İADE EDİYORUM

Ramazan ayında Malta Deresi’nde verdiği iftarın 247 bin lira olduğuna işaret eden Tosun, şunları söyledi:

“Dursun Mirza, bu parayı ödemediğimi belirterek, bana ‘pişkin’ dedi. Bu sözü asla kabul etmiyorum ve kendisine iade ediyorum. 247 bin liralık bu parayı da cebimden ödeyeceğim.”

Basın toplantısının sonunda soruları da yanıtlayan Tosun, döneminin sonunda, 42 bin lira karşılığında röportaj verdiği kuruluşun “Bandırma.com” olduğunu açıkladı.

Tosun, yeni belediye yönetimiyle ilgili olarak bundan sonra yeni bir açıklama yapmayı düşünmediğini, ancak Dursun Mirza’nın başkanlığındaki belediye yönetiminin bundan sonra yapacağı tüm harcamaları yakından takip edeceğini sözlerine ekledi.

KİMLER KATILDI?

Basın toplantısında, Tosun döneminin belediye meclis üyelerinin yanı sıra eski belediye başkanı Sedat Pekel, Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, belediyede üç dönem başkan yardımcılığı yapan Ozan Onur, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve muhasebeci İhsan Şen de hazır bulundu.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı