Tozun, dozu kaçtı

Tozun, dozu kaçtı

Yeşil Çomlu Mahallesinin hizmet sevinci kursakta kaldı.

Büyükşehir oluşumu ile birlikte hizmette boğulan Bandırma´nın Yeşil Çomlu Mahallesi tozdan-dumanda hizmetlere sevinemedi.

/resimler/2019-6/26/1926365233945.jpg

Özellikle kavun karpuz ekimi nedeni ile yaz aylarında Yeşil Çomlu köy meydanında kurulan açık kavun-karpuz pazarı ile "KAVUN CENNETİ" olarak bilinen Yeşil Çomlu bugünlerde cennetten çok cehennemi yaşıyor.

/resimler/2019-6/26/1929349456152.jpg

Yeşil Çomlu´yu ana karayoluna bağlayan 3 km. lik mahalle yolu su ve kanalizasyon projesi nedeni ile kazılıp, örtüldükten sonra asfalt yapılmaması şikayetlerin başlıca kaynağı oldu.

Kazalan yollar nedeni ile bozulan asfaltın yeniden onarılmasını bekleyen Yeşil Çomlulular aradan geçen sürede ilgisizliği görünce umutları kaygıya dönüştü.

/resimler/2019-6/26/1933013210433.jpg

Yeşil Çomluluların kaygısı elbette bununla sınırlı kalmadı. Kirazlı yolu civarında bulunan Taş ocağından alınan malzemeyi taşıyan kamyonlar, Bayraklıtepe güzergahından oluşturulan çevre yolu vasıtası ile ana karayoluna çıkmak istemeleri, tamamı stabilize olan servis yolunda büyük tozumaya neden oldu.

Ocakların eski işletmecisi "SENCER İNŞAAT"ın arasözlerle sürekli yolu ıslatması ile olası olumsuzlukların önüne geçerken, yeni işletici Bursa Beton AŞ. Yeşil Çomlu çevre yolunu ıslatmadan kullanması şikayetleri ayyuka çıkarttı.

Yeşil Çomlulular, Taş Ocağının tahmil tahliyesini sağlayan çevre servis yolunda meydana gelen tozumadan bugdayların başak doldurmadığını, hasatta yapılan harmanda yol çevresinde bulunan hububatların tümünde aynı olumsuzluğun yaşadığını, şimdi ise yazlık kavun karpuzların tozdan olumsuz etkilendiği kaydedildi.

Yine taş ocağı servis yolu çevresinde bulunan zeytin bahçeleride, tozdan etkilenmesi Yeşil Çomlu´da beklentileri kaygıya dönüştürdü.

/resimler/2019-6/26/1942001658405.jpg

Yeşil Çomlu´da hizmet olarak hayata geçirilen kanalizasyon şebekesinin LOGAR-KAPAK başları. Mevsim çalışmaları nedeniyle 3. km lik yolun hendeklerinde başlatılan ot temizliğe başka problemin kaynağı oldu.

Hendeklerde ot temizliği yapan Büyükşehir fen hizmetlerine bağlı greyder, yol kenarında bulunan logar kapaklarını çarparak logar ağızlarını kırması, logarların açık kalması trafik akışını tehlikeye soktu.



Anahtar Kelimeler: Tozun dozu kaçtı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli