TRAFİK SİRKÜLÂSYON PLANI TOPLANTISI YAPILDI

TRAFİK SİRKÜLÂSYON PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Şehir içinde yaşanan trafik sorunları ile ilgili komisyon, çalışmalarına devam ediyor.

Bandırma Belediye Başkanımız Dursun Mirza´nın oluşturduğu şehir içinde yaşanan trafik sorunları ile ilgili komisyon, çalışmalarına devam ediyor. Bilindiği gibi komisyon Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Zabıta Müdürü Kemal Ülkar, Fen İşleri Müdürü Adil Becene, İlçe Emniyet Müdürlüğü temsilcisi Ergin Bayhan, Ticaret Odası temsilcisi Cevahir Çakmak, Şoförler oda Başkanı Ali Acar´dan oluşmaktadır.

Bunda amaç; 6360 sayılı yasa gereği Balıkesir il sınırlarının bütün şehir olarak tanımlanarak Büyükşehir oluşumu ile şehir içi ulaşımı Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devir edilmiştir. Balıkesir´in Büyükşehir olması ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 5393 sayılı Belediye kanunu ile 2918 sayılı karayolları trafik kanunu, 4925 sayılı Karayolları Taşıma Kanunu gereği ulaşım ve trafikle görev ve yetki alanları tanımladığı doğrultuda yetki ve sorumluluk Büyükşehir Belediyelerine verilmiştir. Trafik ve ulaşımla ilgili kararlar Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan ve Belediyemizde bir temsilci bulunduğu ( UKOME ) Ulaştırma ve Koordinasyon merkezince karara bağlandıktan sonra uygulama alanı bulunmaktadır.

Bu doğrultuda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesince her ilçeye ait ?Trafik Sirkülasyon Planının? hazırlanması ve bu plan doğrultusunda şehir içi trafiğinin düzenlenmesi hususunda kararlar alınış ve önümüzdeki günlerde Bandırma başta olmak üzere trafik sirkülasyon planının hazırlanması için bu işin ihale yolu ile yaptırılacağı bilgisi verilmesi üzerine ilçemiz Şoförler Odası Başkanının teklifi üzerine ilçemizde bulunan taraflara plana katkı sunmak amacıyla bir çalışma başlatılmıştır. Ayrıca; ihaleyi alan kuruluşlarca trafik ile ilgili taraflarında teklifleri alınacağı bilgisi alınmıştır.

Ancak; ilçemizde yaşayan tarafların görüşlerini almak yararlı olacağı düşünülerek, öncelikli olarak bütün mahalle muhtarlarına bir yazı ile bu durum anlatılarak ve tek tek görüşülerek şehir içinde trafikte yaşanan sorunlu noktalar belirlenmeye çalışılmış, gelen talepler değerlendirilerek bir rapor haline getirilmiştir.
Yapılan toplantıda da mahalle muhtarlarımızdan gelen talepleri, ilçemizde ticari taksi işletmeciliği yapan 43 adet duraktan birer temsilciyi davet ederek onlarla mahalle muhtarlarında gelen talepleri paylaşmak ve onlarında şehir içi trafiğine dönük yaşadıkları sıkıntılarla ilgili görüş ve taleplerini almak amaçlanmıştır.
Toplantıya oluşturulan komisyon üyeleri ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü temsilcisi Tufan SEVİNÇ ve İhsan KAMÇI, Zabıta Daire Başkanlığı temsilcisi Zabıta Memuru Mustafa DAYAN, Güney Marmara Bölge sorumlusu Uzay KESKİN, Terminal Müdürü Abdullah ÖZDEMİR katılmışlardır.
Şehir içerisinde ulaşımda yaşanan sorunlar ve yapılması gerekenlerle ilgili öneri ve talepler alınmış ve ayrıca her durak temsilcisinden talep ettikleri ve önerdikleri hususlarla ilgili yazılı olaraktan Belediyemiz zabıta trafik birimine ayrıca; meslek odalarına gerekli dokümanlarını vermeleri bildirilmiştir.
Bir sonraki toplantıların ilçemizdeki diğer toplu taşıma, taşımacılık yapan taraflarla yapılacağı bu toplantılar sonucu çıkan ve alınan ön çalışmaya dönük rapor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığına gönderileceği belirtilerek toplantı sonlandırılmıştır.

/resimler/2017-3/13/2304497793445.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli