TRAFİK GÖNÜLLÜLERİ EĞİTİM PROJESİ

TRAFİK  GÖNÜLLÜLERİ  EĞİTİM  PROJESİ

Yayaların uyacağı kurallar ve emniyet kemeri kullanımı konusunda ortak çalışma başlatıldı.






Balıkesir`de Vali öncülüğünde, İl Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı protokol ile, yayaların uyacağı kurallar ve emniyet kemeri kullanımı konusunda;

18 Nisan 2012 - 16 Mayıs 2012 tarihleri arasında `` Trafik Gönüllüleri Eğitim Projesi`` Çalışmalarına başlanıldı.

Proje çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda; Trafik Şube Müdürlüğü eğitim kadrosunca, Balıkesir Üniversitesinden 1 Akademisyen, 18 Üniversite öğrencisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Orta öğretim bölümünden 30 öğrenci olmak üzere toplam (49) Trafik gönüllüsüne, 16-17 Nisan 2012 tarihlerinde proje çalışmaları ve yol kullanıcılarına yönelik hareket tarzı konularında eğitim verildi.

Proje çalışması trafik polisi ve trafik gönüllüleri birlikteliğinde planlı ve etkili şekilde uygulamaya (5) hafta devam edecek.

Eğitim sonunda Trafik Gönüllerine Trafik Gönüllüsü Kartı” dağıtılarak öğrenciler ile birlikte; İstasyon Meydanında araç sürücülerine ve yolculara emniyet kemeri kullanımı konusunda, Salih Tozan Kültür Merkezi önündeki yayalara trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak el broşürleri dağıtıldı.



İl Emniyet Müdürü Ömer AYDIN, ``Trafik konusunda yapılan projelere devam edilmekle birlikte yeni bir projenin hayata geçirilmesi ile de aktif yol kullanıcılarından, sürücü ve yayalarda sosyal farkındalık oluşturarak kazaları en az seviyeye indirmek en önemli gayemizdir.
Trafik birimlerinde görev yapan personel dışında, yol kullanıcılarına öğrencilerin bilgilendirme yapması vatandaşlarımız üzerinde daha etkili olacağı kanaati ile Balıkesir Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hareket ettik.`` Dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı