Trafik`ten kemerle yolculuk eğitimi

Trafik`ten kemerle yolculuk eğitimi

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BANDIRMALI EMNİYET KEMERİNİ TAKIYOR TRAFİK EĞİTİMİ PROJESİ”BAŞLATTI.






E
mniyet
Kemerinin önemi ve vatandaşlarımızın emniyet kemeri takma oranlarını kademeli olarak en üst seviyeye çıkartmak, bu sayede olması muhtemel trafik kazalarından vatandaşlarımızın en az zararla kurtulmasını sağlamak amacıyla, ilçede emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak adına 23.01.2012 ile 31.01.2012 tarihleri arasında  Bandırmalı Emniyet Kemerini Takıyor ”  kampanyası gerçekleştiriyor.
Kampanya ile toplumsal duyarlılığın, trafik kültür ve bilincinin arttırılması ve yol kullanıcılarına (sürücü, yolcu, yaya) trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırılarak trafiğin bir kültür, bir yaşam biçimi olduğunun benimsetilmesi hedefleniyor.


Kazaların asgari seviyeye indirilmesi konusunda yapılan tüm çalışmalar sürdürülürken meydana gelen kazaların sonuçlarının da (Ölüm, ağır yaralanma) asgari seviyeye indirilebilmesini sağlamada, Emniyet Kemeri takmanın çok büyük katkısının olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Bu hareketle Bir canı bile kurtarsak kardır.” düşüncesiyle Bandırmalı Emniyet Kemerini Takıyor” adı altında kampanyanın faydalı olacağı düşünülüyor, Emniyet Kemeri Kullanımı konusunda etkili ve planlı olarak sürücüleri bilgilendirme ve bilinçlendirme uygulamasını hayata geçiren Trafik ekipleri yaptıkları kontrollerde sürücülere el ilanı dağıtıyor.

Bandırmalı Emniyet Kemerini Takıyor” kampanyası ile ilgili olarak değişik ebatlarda pankart ve afişler bastıran Emniyet, ilçenin muhtelif yerlerine astığı Afiş ve dağıtılan el ilanları hata başından itibaren dağıtılmaya başlandı.
Bandırma Ulaşım A.Ş. ye ait Belediye Otobüslerinde Bandırmalı Emniyet Kemerini Takıyor” kampanyası ile ilgili kapalı devre televizyonlarda yayın yapılıyor, Emniyet Kemeri ile ilgili kampanya konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve el ilanlarının denetimlerde uygun hedef kitle olan yol kullanıcılarına ulaştırılması sağlanıyor.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı