Trafik'ten Motorlara yönelik genel denetim

Trafik

2 Teker yaşam araçlarına yönelik genel denetimde %90 evrak eksikliği tespit edildi.

Erdek'te 7-14 Mayıs  Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası programı kapsamında sabah saat 11.00 de gerçekleştirilen genel denetimde sürücüler uyarıldı, eksiklikleri kontrol edildi.

7-14 Mayıs  Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası programı kapsamında Erdek'te gerçekleştirilen denetimlerde taşıt sürücülerinin genelde kurallara uygun hareket ettikleri gözlenirken, aynı program kapsamında saat 16.30- 18.00 arası gerçekleştirilen Motor denetimlerind ise eksik ve aksamaların hat safhata olduğu görüldü.

Erdek girişi Jandarma kavşağında grup ekipler tarafından gerçekleştirilen kavşak denetiminde motor sürücülerinin %90'a varan kısmı evrak eksikliği, sigorta ve fenni muayene eksikliği, bazılarının tescilsiz, sinyalizasyon yetersizliği ve kask kullanılmadığı tespit edildi.

Erdekli motor sürücülerinin "kısa yol" düşüncesi ile eksikliklerini göz ardı ederek çıktıkları yolda denetim yapan trafik ekipleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedikleri görüldü.

Eksiği bulunan motor sürücülerinin genelde mazeretleri vardı, ancak trafik ekipleri bu mazeterleri gerçerli kılmayarak uyguladıkları trafik cezaları bir çok motor sürücüsünü öfkelendirdi.



Anahtar Kelimeler: Trafik' Motorlara yönelik genel denetim
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı