Trakya Birlik açıkladı

Trakya Birlik açıkladı

Kocabıyık, ayçiçeği alım dönemi hakkında bilgi verdi

Trakya Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifleri Birliği(Trakya Birlik) ayçiçeği ön alım fiyatlarını açıkladı.

Bandırmalı Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kocabıyık, ön alım fiyatları ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

?Birliğimiz yönetim kurulunca, 2017-2018 iş yılında ayçiçeğine uygulanacak ön alım fiyatı sektörlerde baz sözleşme oranı olan yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği ürünü 1,823,20 TL/ton olarak belirlendi. Hesaplanacak yağ primleri çerçevesinde yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeği ürünü için fiyat 1,978,00 TL/ton, yüzde 40 standart yağ oranlı ayçiçeği için fiyat 1,720,00 TL/ton olarak oluştu.?

Ham yağ oranına göre yapılan alımlarda yüzde 41 ve üzeri yağ oranı çıkan ürünlerin yüksek yağ oranlı olarak değerlendirileceğini belirten Kocabıyık, şöyle konuştu:

?Her bir yüzde puan artışı için yüzde 40 standart oranlı ürün fiyatına yüzde 1,5 oranında prim uygulanacak. Birliğimiz tarafından 2017-2018 üretim sezonunda üretici ortaklarından 350 bin ton seviyesinde ürün mübayaası bekliyoruz. Ürün bedeli ödemeleri teslimat tarihlerine göre belirlenen ödeme süreleri çerçevesinde peşin olarak yapılacak. Üretim artışı sağlanarak ithalatın azaltılacağına ve doğru politikalarla ülkemizin, kendi kendine yeter üretim seviyelerine ulaşacağına inanıyorum.?

İki ay sürecek alım döneminde 35 bin ortaktan ürün alınacağını vurgulayan Kocabıyık, ?Alım kampanyamızın, üretici ortaklarımız ve camiamız için bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum? dedi. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Trakya Birlik açıkladı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli