Tretuvara dikilen çınar 3 yılda 15 mt oldu.

Tretuvara dikilen çınar 3 yılda 15 mt oldu.

Atatürk caddesi sakinleri, tretuvara diktikleri çınar ağacına ihtimam gösterince, Çınar yılda 5 metre boy attı.

Tarım emeklisi 80 yaşındaki Nurhayat Bilten, apartmanı önüne 3 yıl önce diktiği çınar fidanı ağaç oldu 3 yılda boyu 15 metreye yükseldi.

3 yıl önce belediyeden kaldırımda ekim yeri olan yere bir ağaç fidanı dikilmesini istediğini ancak talep bir türlü yerine getirilmeyince satın aldığı bir çınar fidanını diktiğini söyleyen Nurhayat Bilten. “Altında işyerleri de bulunan apartmanın önü sürekli güneş alıyordu. Belediye park bahçelerden ağaç talebim bir türlü yerine getirilmeyince fidanı ben dikmeye karar verdim. Satın aldığım bir çınar fidanını arkadaşlarımdan Dursun Akkoyun ve Hasan Sümer ile birlikte dualar okuyarak diktik. Aradan 3 yıl geçti yanmış koyun gübresi koydum ve devamlı su döktüm. Çınar ağacı suyu çok sever. Bu gün boyu nerdeyse 15 metreye ulaşan çınar ağacı dalları ve yapraklarıyla gölge yapıyor serinlik veriyor” dedi ve önünde ağaç olmayan esnaf arkadaşların güneşten yanmak istemiyorlarsa ağaç fidanı dikmelerini tavsiye etti. Erdem ÖZCAN-BANDIRMA

Köküne verilen koyun gübresi şerbeti ile seri bir boy atımına giden çınar ağacı, Atatürk caddesi sakinlerinin göz bebeği oldu. Sevgi ile bakılıp, suyu ve gübresi eksik edilmediğinde Bandırma caddelerinin 60 yıl öncesi olduğu gibi yine yemyeşil ağaçlarla dolu olacağını gösterdi.



Anahtar Kelimeler: Tretuvara dikilen çınar yılda .
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı