Tretuvarlar tehlike saçıyor

Tretuvarlar tehlike saçıyor

Yasal anlamda, Engelli vatandaşların güvenlik içinde yürüyecekleri kaldırımlarda, sağlıklı insanlar zor yürüyor

Engelli vatandaşların yaşamını riske eden sağlıksız tretuvarların yeniden düzenlemede adım öne geçilerek görme engellilerin asa yardımı ile rahatça yürüyebileceklerini sağlayan sarı (İZ) güdümü montajı yapıldı.  Bugün kaldırımlar sağlıklı insanların yürümesini engellemeye başladı.

Gelişi güzel kazılıp kapatılmayan yollar, kazıldıktan sonra kapatılsa da düzeltilmeyen yol ve kaldırımlarda yaşanan kazalar bir çok kişinin ayak burulması son bulurken, çeşitli gerekçelerle kazılan tretuvar parkelerinin yeniden yerlerine konmaması, kanalizasyon, Telekom, Doğalgaz, Baski, Elektrik gibi insan yaşamını kolaylaştırıcı hizmetlerin hayatı kolaylaştırırken, sokakta bıraktıkları engel-tuzakları yaşlı, çocuk ve özellikle engelliler için hayati önem arzetecek şekilde tehlike saçmaya devam ediyor.

Caddelerde Büyükşehir Zabıtası, Sokaklarda İlçe Belediye zabıtasının görev yaptığı Bandırma'da bu olumsuzlukları yaşatan kurum, kuruluş ve kişilere yıllık kaç zabıt yapıldığı doğrusu merak konusu.

Kaldırım işgali noktasında vatandaşın şikâyeti kapaksız kanallar, parkesiz tretuvarlar, kaldırımları aylarca işgal eden inşaatlar değil, Bandırma'yı parsel parsel parselleyen Süper Marketlerin kapı önlerine çıkardıkları kasalar dolusu meyve, zerzavat, züccaciye, masa, sandalye vs Bandırma'nın yaşamsal marka değerini bitiriyor.

29 Ocak Cuma, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Bandırma'ya yapacağı ziyarette Bandırma Palas- noir Cafe'da basın ile buluşması planlanıyor.

Sevgili AK Partili arkadaşlara bu anlamda bir tavsiyemiz var... Yücel Yılmaz'ı Belediye'nin önünde karşılayın toplantı yeri NOİR Cafe'ye kadar tretuvarlardan yürüyerek inin.. Aman Dikkat arkanızdan da Ambulans takibini unutmayın...

Vatandaşın Tretuvar engeline düşmemesi için esnaf tarafından yapılan iyilik!...



Anahtar Kelimeler: Tretuvarlar tehlike saçıyor
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı