TSD KURSLARINA ZİYARET

TSD KURSLARINA ZİYARET

BURHANİYE İLÇE MEM. MÜDÜRÜ BORA ZİHNİ’DEN TSD KURSLARINA ZİYARET

Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni Şube Müdürü Tayfun Aksoy ve Halk Eğitim Müdürü Bülent Dükkancı ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Hizmet binasındaki El Nakışları kursunu ziyaret ederek hem kursla ilgili hem de dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora ZihniŞube Müdürü Tayfun Aksoy ve Halk Eğitim Müdürü Bülent Dükkancı ile birlikte önceki gün gerçekleştirdiği ziyaretinde kursiyerlerle tek tek sohbet etti onları dinleyip isteklerini sordu. Kursiyerlerin ürettiği el ürünlerini inceledi. Kurs öğretmeni RabiyeKarahisar ve Dernek Başkanı Gürsel Vardar’a kurslarla ve derneğin çalışmaları ile ilgili sorular sorarak bilgi aldı.Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni “Derneğin fiziki şartları çok yetersiz olmasına rağmen kurslarınız, adeta bir ev ortamında çok samimi aile havasında. Çoktandır böyle bir ortamı özlemişiz aranızda olmaktan çok mutluyum. Sizlerden gelen talepleri elimizden geldiğince karşılamak, istediğiniz kursları açmak için tüm imkânlarımızla yanınızdayız. Engelli ve engelli ailelerini böyle sıcak bir ortamda buluşturmakta bizim de katkımız olduysa ne mutlu bize.” Dedi.

Burhaniye Halk Eğitim Müdürü Bülent Dükkancı da “Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi hizmet binasında BALMEK ve Halk Eğitim destekli el beceri kurslarımız devam ediyor. Taş boyama ve biçki nakış kurslarımızdan sonra, Müdürlüğümüzce Kurs Öğretmeni RabiyeKarahisargörevlendirilerek eylül dönemine kadar sürecek “El Nakışları” kursunu açtık. Derneğin çalışmalarına destek vermek için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız.” Dedi.

Kurs öğretmeni RabiyeKarahisar da “Bunca yıldır çok değişik yerlerde kurs öğretmenliği yaptım. Burada olmaktan çok mutluyum. Hep birlikte kocaman bir aile olduk. Burada hem birşeyler öğrenip üretiyoruz. Hem de çok güzel vakit geçiriyoruz. Onüç kursiyerle başladık zaman zaman 20-25 kursiyer olabiliyor. Hemen her gün evlerimizden birşeyler getirip burada yiyip içip hoşça vakit geçiriyoruz.” Dedi.

Dernek başkanı Gürsel Vardar da misafirlerini Dernek çalışmaları ile ilgili bilgilendirerek “Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz. Kursiyerlerimiz RabiyeKarahisar öğretmenimizi çok sevdiler. Hep birlikte olmaktan çok mutlular. Üyelerimizden gelen taleplere göre beceri kursları açmak için girişimde bulunuyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve BALMEK bu konularda bizlere çok destek oluyorlar. Görüldüğü gibi derneğimizin fiziki şartları çok yetersiz. Burhaniye Belediyemizden talebimizle üst kattaki bir birim de derneğimize verildi büro hizmetlerini oraya alacağız. Kursiyerlerimiz biraz da olsa o zaman rahat edecekler.” Dedi.



Anahtar Kelimeler: KURSLARINA ZİYARET
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli