Tübitak finalistleri başkent`te

Tübitak finalistleri başkent`te

Ayvalık Turizm Meslek ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesinin (TÜBİTAK) Proje Yarışmasında finale kalan yapıtlar Ankara`da sergileniyor.





Ayvalık Turizm Meslek ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesinin (TÜBİTAK)
Proje Yarışmasında finale kalan yapıtlar Ankara`da sergileniyor.  
Ankara Balıkesirliler Dernek Yöneticisi Servet Camgöz, Balıkesir'den iki projenin finale kalmasının yeterli olmadığını vurguladı.



Ayvalık ilçesi Turizm Meslek ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl Ortaöğretim öğrencilerinin yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak, onları bilimsel araştırma yapmaya teşvik etmek amacı ile Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca (BİDEP) düzenlenen 44. ncü Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması'nda finale kalan öğrencilerin çalışmaları Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi`nde sergilendi.

Balıkesir`i temsil eden gelen Ayvalık Turizm Meslek ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Abdullah Yıldız ile Berkant Ülker'in "Ayvalık Körfezi`nde Deniz Kirliliği ve Çözüm" konulu projesi finale kaldı.

Balıkesir'e bağlı Gönen ilçesi Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri Engin Erken, Şahin Arabacı, Hasan Kama, Okan Çağır ve Hasan Kara'nın projesi "Dekorasyon Amaçlı Plastik Tuğla'da finale kalıp aynı yerde sergilenmeye başladı.

Ankara`daki Balıkesirlileri bir araya getiren Ankara Balıkesirliler Dernek Yöneticisi Servet Camgöz, Projeleri finale kalan Ayvalık ve Gönenli öğrenciler ile öğretmenlerini kutladı ve Balıkesir'den iki projenin finale kalmasının yeterli olmadığını vurguladı.

"Geleceğimiz, pırıl pırıl bir şeyler yapmaya istekli gençler hepsi. Sizleri karşılarında görünce hemen projelerini, üretimlerini heyecanla anlatmaya başlıyorlar. Hepsini kutluyorum, başarılar diliyorum. Ama bu tür etkinliklerin TV. Kanallarına haberlerde ve ayrı bir program olarak yeterince işlenmemesi büyük eksikliktir" diyen Camgöz, yeni eğitim yılında daha çok projenin finale kalması dileklerinde bulundu.

Ayvalık ve Gönenli öğrencileri yalnız bırakmayan Prof. Dr. Nesimi Yazıcı, Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Cüneyt Ağabeyoğlu, Kemal Türe'de başarılı öğrencileri kutladı ve başarı dileklerinde bulundular.

"1898 Balıkesir Depremi" kitabı ile "Az Okunan Eserde Bir Sevda Olmak" adlı kitaplarını imzalayan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Prof. Dr. Nesimi Yazıcı, Ayvalık Turizm Meslek ve Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ile Gönen Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kütüphanelerine yanı sıra finale kalan öğrencilere hediye etti. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli