Tüccarın Su Zeytini talebi

Tüccarın Su Zeytini talebi

Pizzacılar Edincik´te Su Zeytini sırasında

Marmarabirlik´e bağlı Edincik Zeytin Kooperatifi 2019-2020 ürün alım kampanyasını başlatması ardından Edincik´e mahsus ünlü su tipi zeytin alımı için Akhisar, Edremit ve Ayvalık tüccarları Edincik´e borsa kurdu.

Kooperatifin kota uygulaması ile ikilemde kalan Zeytin müstahsili, tüccar alımlarının başlaması ile rahat bir nefes aldı.

Edincik ve bağlı bulunduğu mahallelerde elde edilen Su tipi zeytinlerin 1 ve 2 kalibresini kooperatife dökerek rekolte beyanını tamamlamak isteyen müstahsil, geri kalan ürünü tüccar´a vererek peşin ödeme ile günlük ihtiyacını karşılamaya başladı.

Tüccar´ın yeşil- siyah ayırmadan ortalama 2.8 ve 3,5 tl den alım yaptığı Edincik su zeytini harmanı sürerken Edinler Zeytincilik´te Gemlik tipi sofralık zeytin için 10 tl den alım başlattı.

2 günlük lodos ile ara verilen zeytin toplama işlemi bugün itibariyle yeniden hızlanırken zeytin sıyırıcı ve toplayıcı yevmiyelerinde belirsizlik sürüyor.

Önceki yıl kadın 70 tl erkek 90 tl olan zeytin yevmiyelerinin Edincik ve Erdek´te alınacak ortak kararla kadın 80 erkek 100 tl olarak belirlenmesi bekleniyor.

Edincikli zeytin üreticileri havaların soğumaması nedeni ile zeytinde kalibrasyon´un düşük olduğunu, bununda beklenen gramajı yakalayamayan müstahsilin umduğunu bulamaması olarak yorumlanıyor.



Anahtar Kelimeler: Tüccarın Zeytini talebi
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı