“Tüfekçi Feridun”a 100. yıl ödülü

“Tüfekçi Feridun”a 100. yıl ödülü

Esnaf ve Sanatkârlarda asırlık Ahi Evran geleneği, Madeni Sanatkarlar Odası 100 yıllık esnaf dükkanını Plaket ile taltif etti.

Bandırma Madeni İşler Odası, Bandırma’da 100 yılın üzerinde bir geçmişi bulunan esnafı ödüllendirdi.

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılının kutlandığı 17 Eylül günü, Atatürk Caddesi üzerindeki “Tüfekçi Feridun” işyerine gelen Bandırma Madeni İşler Odası Başkanı Karani Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, 100 yıllık geçmişi bulunan işyerini plaket ile taltif ettiler.

Atatürk caddesi 52 numarada merhum Fadıl Tüy tarafından 17 Eylül 1922'de hizmete açılan tüfek ve terazi tamir ve ayar işyeri, Fadıl Tüy'ün soy isim kanunu ile Tüfekçi soy ismini alması ve vefatı ardından işyerinin oğlu İsmail Tüfekçi'ye kalması ile 1958 yılına kadar bu şekilde devamı sağlanmıştı. 

1958 yılında İsmail Tüfekçi'nin beklenmedik vefatı ile 36 yıllık işyerini Merhum İsmail Tüfekçi'nin eşi ve çocuklarından devir alan işyerinin çıraklıktan kalfalığa geçen personeli Feridun Acar, işyerindeki devamlılığı bugüne dek sürdürerek 1 asrı tamamlaması Bandırma'da küçük esnaf ve sanatkarların duayeni olmasına neden oldu.

Bandırma'da küçük esnaf ve sanatkar camiğasının duayen işyeri "Tüfekçi Feridun" un 100 yıllık işyeri bağlı olduğu Bandırma Madeni Sanatkarlar esnaf odası tarafından bir plaket ile taltif edildi. Oda Başkanaı Karani Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri Feridun Acar’ı kutlayarak, kendisine plâket verdiler.

Burada konuşan Oda Başkanı Karani Dinçer, “Bu kuruluşun tarihi 100 yılı aştı. Biz de Bandırma’nın kurtuluşunun 100’üncü yılında bu işyerini kutlamak istedik. Bu işyerini, 1958 yılında ustasından devralan Feridun ustamız, müşterilerinin memnuniyetini kazanarak, hem ustalığını ‘Ahi Evran’ kurallarına uygun şekilde yerine getirmiştir. Biz de ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla ve işyerini bugünlere getirdiği için kendisini kutluyor, bundan sonraki yaşamında sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” dedi.

Feridun Acar da, Bandırma Madeni İşler Odası’nın kendisini hatırlamasından mutluluk duyduğunu belirtip, teşekkür ederek, 100 yılı aşan bir tarihi bulunan işyerini dördüncü kuşak olarak yaşatmayı sürdürdüklerini ifade etti. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “Tüfekçi Feridun” . ödülü
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı