Tuhafiye-Manifatura ve Kırtasiyeciler odasında "Perakende yasası" beklentisi

Tuhafiye-Manifatura ve Kırtasiyeciler odasında

Tuhafiye-Manifatura ve Kırtasiyeciler odası Başkanı Adnan Gemici, "Amacımız bir an önce Pandemi sürecini Mavi'ye dönüştürmek"

18 Mart 2020'de alınan önlemler paketi ile başlayan pandemi süreci, bazı işyerlerinin kapanması ile ekonomik krize dönüşmesi bir çok esnaf gibi, Bandırma Tuhafiyeci - Manifatura ve Kırtasiyeciler odası esnaflarını da olumsuz etkiledi. Bu anlamda görüşlerine başvurduğumuz Oda Başkanı Adnan Gemici birinci yılı geride kalan pandemi sürecinde iş yeri açık olsada, tedarikçi işyerlerini  kapalı olmasından kaynaklanan ekonomik krizin kendilerini de etkilediğini söyledi.

Başkan Adnan Gemici, Bandırma Manşet'e yaptığı açıklamada, bu olumsuzluğun çözümü noktasında meclis gündeminde beklemeye alınan yeni "Parakendeci yasası"nın bir an önce çıkması olduğunu vurguladı. 

Başkan Adnan Gemici, valilik kanalı ile Kaymakamlıklar nezdinde gerçekleşen Covıd-19 toplantılarında kırmızı renkte bulunan il ve ilçelerde ön önemli önceliğin bir an önce sürecin önü alınarak bölgenin maviye dönüşüp, ticaret hayatının normalleşmesi olduğunu açıkladı.

Başkan Adnan Gemici bu anlamda esnaf olarak önlem ve çabalarının en üst noktada devam ettiğini ancak, uygulamalara kayıtsız kalan bazı vatandaşların yaydığı virüs'ün tüm toplumu etkilediğini vurguladı.

Başkan Adnan Gemici, hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması dolayısı ile Cuma gününe alınan Cumartesi pazarlarının da gerek esnaf, gerekse vatandaş açısından büyük olumsuzluklara neden olduğunu, hafta sonu kısıtlamalarının Cumartesi günlerinden kaldırılarak, Cuma günü yapılan Cumartesi pazarının, yeniden Cumartesi gününe alınmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirterek "Bir çok insanımız hafta için çalışıyor, dolayısı ile bu insanlarımızın hafta içi açılan pazarlardan yeterinden istifade edemiyorlardı. Bandırma Halkının yaşam tarzına en uygun ve en kapsamlı pazarı Cumartesi pazarıdır, pazarın Cuma'dan Cumartesi'ye alınması bu anlamda sevindirici bir gelişmedir." dedi.

Başkan Adnan Gemici, Belediye Başkanı Tolga Tosun'un mevcut paralı pazar yerine ek olarak 4 ayrı noktada Butik kapalı pazar yeri projesi son derece olumlu bir yaklaşımdır. Kendisineteşekkür ederiz." dedi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı