Tükoder´den BASKİ´ye ilk ihtar

Tükoder´den BASKİ´ye ilk ihtar

Baski´nin şişirilmiş su faturalarına Tükoder´den "DUR" ihtarı

Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma´da 1 ton su fiyatının 5,31 liraya kadar yükselmesini dernek binasında yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.
Dernek, Büyükşehir Belediyesini su konusunda Balıkesir genelinde tek fiyata geçmeye çağırdı. Eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.
/resimler/2018-9/7/1848487538088.jpg
Tüketicileri Koruma Derneği Bandırma Şube Başkanı Mehmet Tanrıkut, Balıkesir genelinde Bandırma´nın en pahalı suyu kullandığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi´nin su fiyatlarını düşürmesi gerektiğini söyledi. BASKİ´nin ticari bir kuruluş olmadığını ve kar etmek gibi bir düşüncesi bulunmaması gerektiğini savunan Tanrıkut´un ardında basın açıklamasını Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Dinçer yaptı.
 
/resimler/2018-9/7/1849205974905.jpg
Dinçer,  ?Büyükşehir belediyesi Bandırma halkını cezalandırmaya devam ediyor.  Balıkesir büyükşehir belediyesine bağlı BASKİ´nin yaptığı son zamlarla Bandırma halkı Büyükşehir belediyesi ilçeleri içinde en pahalı suyu kullanmaya devam ediyor. Son zamlarla Karasi ve Altı Eylülsuyun fiyatını 2,07 TL.´den, Bigadiç 1,51 TL. Dursunbey 1,63 TL.´den, Manyas 1,88 TL.´den, Gönen 1,76 TL.´den kullanırken Bandırma halkı 5,31 TL. ?den kullanmaktadır. Faturalara tüketimin yarısı kadar, atık su bedeli, çevre temizlik vergisi, sayaç okuma bedeli, sayaç bakım bedeli, , sayaç tamir bedeli gibi ek ücretlendirmelerin yanı sıra muhtelif KDV´ler de eklenince tüketicinin karşısına akıl almaz ödemeler çıkmaktadır. Tüm bunların yanı sıra suya her ay enflasyon oranında zam yapılmaktadır.  Elektrik dağıtım şirketlerine kıyak çekmek için elektrik faturalarında yapılan aynı talan, bu kez su faturalarıyla yapılıyor. Bandırma şu an Balıkesir büyükşehir belediyesi sınırları içinde en pahalı suyu kullanan ilçedir. Büyükşehir´e geçilince su faturalarında tüm Balıkesir Büyükşehir ilçelerinde ortak tarifeye geçilmesi beklenirdi. Ancak büyükşehir belediyesi yapması gereken düzenlemeleri erteleyerek Bandırmayı ve yurttaşlarımızı cezalandırmaktadır.? dedi.
/resimler/2018-9/7/1849458787947.jpg
UYGULAMAYA SON VERİLMELİ
Bazı kalemlerin hukuksuz olarak alındığını ileri süren Dinçer , basın açıklamasında şunları söyledi;  ? Suya yapılan zamlara, hukuksuz olarak alınan tüketim harici muhtelif kalemlerden vazgeçilmelidir. Büyükşehir belediyesi sınırları içindeki tüm ilçelerde ortak su ve toplu taşıma tarifesine geçilmelidir. Yapılan zamlar derhal geri alınmalıdır.  Halkın suyu ile oynanmaya, bundan rant devşirmeye derhal son verilmelidir.  Bundan sonraki süreçte, Bandırma Tüketicileri Koruma Derneği olarak hem hukuksal platformda, hem de demokratik platforma tüketicilerimizin ucuz ve temiz su kullanımlarıyla ilgili mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz?
 


Anahtar Kelimeler: Tükoder BASKİ ihtar
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli