Tüm, ?Manşet?e konuştu.

Tüm, ?Manşet?e konuştu.

Ozan Tüm: ?CHP´nin belediye meclis üyeliği listesini doğru bulmuyorum?

Bandırma Belediye Meclisi ve Balıkesir Belediye Meclis üyesi Ozan Tüm, CHP Bandırma ilçe örgütünde son yaşanan olayları, belediye başkan adayının belirlenmesi ve meclis üyeliği listesinin hazırlanması konusunda düşüncelerini açıkladı.

/resimler/2019-2/23/1643243620621.jpg

Yıllardır birlikte olup, ?kader birliği? yaptıkları Tolga Tosun´a, bundan sonra da desteğinin süreceğini vurgulayan Tüm, şu değerlendirmede bulundu:

?Tolga Tosun, aday adayıyken yanında bulunup, ona destek verenlere inisiyatif koyamayabilir. Ancak adaylığı açıklandıktan sonra bir lider gibi davranıp, inisiyatif koyması gerekirdi, bunu yapamadı. Aynı olay benim belediye meclis üyeliği listesine alınmamın konuşulduğu aşamada da yaşandı. Milletvekili Fikret Şahin, benim listeye girmemi istemeyerek, bu konuda Tolga Tosun´a baskı yaptı. Yine benim listeye alınmamı diğer milletvekili Ahmet Akın´ın da istemediğini, bu listenin hazırlanmasında en önemli sorumluluğu taşıyan Sedat Pekel´in de istemediğini biliyorum. Yine de Tolga Tosun, Fikret Şahin´e karşın beni bu listeye almak istediyse onun elini rahatlatmak adına listeye ben girmek istemedim. Sedat Pekel´in damgasını vurduğu bu listenin, tam anlamıyla CHP´yi yansıtmadığı ortada. Listenin ilk sıralarında bugüne kadar CHP ile ilgisi bulunmayan isimler var. Parti içi barışı sağlamak adına meclis listesine Dursun Mirza´ya yakın iki isim alınsaydı, kötü mü olurdu? Böyle bir resim daha güzel olmaz mıydı? Bu listeden endişelerim var. Dilerim yanılırım.?

Babası Mehmet Tüm´ün, Dursun Mirza´ya desteği nedeniyle Mirza´ya intikam duygusu besleyen kişilerin, Mehmet Tüm´ü yok etmek adına kendisini de hedef aldıklarına dikkati çeken Ozan Tüm, şunları söyledi:

?Ben, özgür irademle siyaset yapıyorum. Bu nedenle babamın siyaset çizgisinden ayrı düşünmem de doğaldır. Oğulların, babaları gibi bir siyaset çizgisi izlemelerini düşünmek doğru değildir. Ama bana ?Sen, Mehmet Tüm´ün oğlusun. Sen de bedel ödeyeceksin´ diyenler var. Bunu kabul etmem mümkün değil.?

Bandırma´da siyasetin gençleşmesinden yana olduğunun altını çizen Ozan Tüm,

?Biz, yalnız önümüzdeki 5 yıl için değil, Bandırma 20 yılı için planlar yapmıştık. Şimdi ne yapacağıma gelince. Tabii Tolga Tosun´a destek vereceğim. Ancak kimse bu seçimin CHP adına kolay geçeceğini düşünmesin. Çünkü CHP, 2009 ve 2014 seçimlerine barış, birlik ve beraberlik içinde girmişti. Şimdi aynı tablo yok. Yine de partimin, seçimi kazanacağını, ancak seçimin zor geçeceğini düşünüyorum? diye konuştu. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma Manşet konuştu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli