Tüm Bel-Sen`den kamu oyuna

Tüm Bel-Sen`den kamu oyuna

Başkan Dursun MİRZA ve yönetimi emeğe bakışlarının ifadesi olarak, Belediye meclisinin ilk toplantısında memurlarıyla toplu sözleşme için yetki alması, verdiği sözlerin, sözde olmadığının ilk işaretidir.

BASINA VE KAMUOYUNA

İktidarın hak hukuk tanımaz baskıcı karakteri, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, 1 Mayıs`ta tüm ülkede estirdiği terör ve şiddetle kendini bir kez daha gösterdi. Siyasi iktidarın, en temel ve demokratik haklarını savunan milyonların üzerine polis gücünü tüm şiddetiyle göndermesi sonucunda İstanbul ve Ankara`da yüzlerce insan yaralandı, onlarcası gözaltına alındı, uygulanan fiili sıkıyönetim sonucunda halk evlerine hapsedildi, esnaf polis şiddeti sonucunda zarara uğratıldı.

Panzerleri, toma` ları, on binlerce polisiyle 1 Mayıs`ı abluka altına alan AKP hükümetinin basınçlı su, cop ve gaz bombalarıyla polisi halkın üzerine saldırtmasının adı bellidir: FAŞİZM!.. Bu faşizan anlayışın altında Gezi İsyanı ile sokaklara çıkan milyonlar karşısında duyulan korku vardır. AKP iktidarı, yolsuzluk, yağma ve talan düzenine meydan vermemek için yaşamın her alında direnenlerin kararlılığından açıkça korkmaktadır.

Antidemokratik yasalarınızdan ve yasaklarınızdan aldığınız güçle kurduğunuz işçi/emekçi düşmanı iktidarınız, dünyanın en güzel değerlerini yaratan biz emekçilerin elleri ile yıkılacak, bu ülkede eşitlik, özgürlük, adalet ve barış rüzgârı esecektir.

Ne kadar AKP iktidarı çalışanlara antidemokratik yasalarıyla, yasaklarıyla, tomalarıyla mücadelelerini engellemeye çalışsa da bu ülkede çalışanlara, emeğe, kadına, demokrasiye inananların var olduğunun bir göstergesi de Bandırma Belediyesidir.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun MİRZA ve yönetiminin emeğe bakışının bir ifadesi olarak Belediye meclisinin ilk toplantısında memurlarıyla toplu sözleşme için yetki alması verdiği sözlerinin sözde olmadığını ilk işaretidir.

Sayın Belediye Başkanımız Dursun MİRZA sözünü 05 Mayıs 2014 günü Belediye binamızda saat 12.00 de TÜM BEL SEN le imzaya dönüştürecektir.

Bu sözleşmeyle;

4688 sayılı yasanın  toplun sözleşme ruhuna aykırı sınırlayıcı  maddelerine rağmen belediye memurlarına her ay maaşlarına ilave olarak 550 Tl. dini bayramlarda ayrı yeten 600 Tl. ücret vererek emeğin yanında olduklarını göstermişlerdir.

Yapılan toplu sözleşmeyle 8 mart kadın çalışanlara tatil yapılarak Dünya Emekçi Kadınlar günü mesajını şimdiden vermiştir.

Eşlerinden şiddet gören kadınların mağduriyetinin tespitiyle toplu sözleşmeden doğan hakları eşlerine verilmesi gibi,

Ekonomik ve demokratik maddelerle dolu olması nedeniyle Bandırma Belediye yönetiminin, bu toplu sözleşme ile emeğe, kadına, çalışana nasıl baktığının göstererek Bandırma tarihine geçmiştir.

Demokrasi ve emek mücadelesinin savunucusu olan Bandırma halkını bu günde yanımızda görmekten mutluluk duyacağımızı bildiririz.

                   Levent METİN

                    Tüm Bel-Sen

         Balıkesir Şb.Yön.Krl. Üyesi

               Bandırma Temsilcisi

 

 

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli