Tüm olumsuzluklara rağmen beklenti yüksek

Tüm olumsuzluklara rağmen beklenti yüksek

Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, yaşanan Covıt-19 süreci ve turizm beklentilerine yönelik altyapı çalışmalarının sezon adına umutlandırıcı olduğunu açıkladı.

Erdek Sahil Mahallesi Muhtarı ve Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, Erdek’e 17 günlük kapanma süresi içinde İstanbul ve Bursa’dan çok sayıda yazlıkçının ilçeye geldiğini belirtti. Bu nedenle Covid-19 konusunda ciddi bir risk oluştuğuna dikkati çeken Baycan, “Herkes önlemlere ciddi bir şekilde uymalı” dedi.

Covid-19 nedeniyle Erdek’te geçen yıl turizm sezonunun çok sönük geçerek, turizmciler açısından ekonomik bir yıkım yarattığına dikkati çeken Baycan, “Zaten en çok 3 aylık bir sezonumuz var. Yine Covid-19 ortamında bir sezona giriyoruz. Dilerim, yine sönük bir turizm sezonu yaşamayı” diye konuştu.

Başkanlığını yürüttüğü Erdek Muhtarlar Derneği’nin kuruluş aşaması hakkında da bilgi veren Baycan, halen Erdek’e bağlı 28 mahalleden 20 mahalle muhtarının derneğe üye olduğunu, diğerlerinin de önümüzdeki günlerde üte olmasını beklediklerini açıkladı.

Muhtarlığını yaptığı Sahil Mahallesi’nin yaz-kış nüfusunun farklılığının yarattığı sorunlar hakkında da bilgi veren Baycan, şunları söyledi:

“Yaz aylarında büyük sorunlar yaşıyoruz. Bunların başında çöp konusu geliyor. Şiddetli yağışlar ise mahallemizde sel baskınlarına yol açıyor. Çok eski yıllardan kalan kanalizasyon şebekesi nedeniyle sahilimizde sık sık taşkınlar oluyor. Neyse ki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şimdi yeni kanalizasyon şebekesi yapım işini başlattı. Belki 3 yıl daha sıkıntı çekeceğiz ama daha sonra rahatlayacağız.”

Baycan, mahallelerinde kış-yaz aylarında hiçbir su sıkıntısı olmadığını sözlerine ekledi.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: olumsuzluklara rağmen beklenti yüksek
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı