Tüplü ve Açık Köklü Ceviz Fidanı Nedir?

Tüplü ve Açık Köklü Ceviz Fidanı Nedir?

Nerede ise herkesin kafasında tüplü ceviz fidanı nedir sorusu var olmuştur.

Son yıllarda artan ceviz fidanı yetiştiriciliği sonrası duymaya başladığımız tüplü ceviz fidanı hakkında nerede ise herkesin kafasında tüplü ceviz fidanı nedir sorusu var olmuştur. Tüplü ceviz fidanlarının kökü toprak ile kapalıdır. Toprak içinde bulunan kökü poşete sarılır ya da toprak içinde bulunan saksıya ekilir. Açık köklü ceviz fidanından tek farkı böyle olmasıdır.

Açık Köklü Ceviz Fidanı

Açık köklü ceviz fidanı ise isminden de anlaşıldığı gibi kökü açıktır ve belli olur. Ceviz fidanı alımı yapan herkes köküne bakar ve ona göre fidan seçimi yapar. Ancak tüplü ceviz fidanının kökü açık olmadığı için bir çok kişi satın alırken tereddüde düşer ve kararsızlık altında kalır. Bu yüzden satın alacağınız yerin kaliteli olmasına dikkat etmeniz gerekir veya ceviz fidanından oldukça iyi anlamanız gerekir.

Tüplü Ceviz Fidanı Türleri

Tüplü ceviz fidanı çeşitleri içinde son yıllarda tercih edilmeye başlanan Chandler ceviz fidanı ve Fernor ceviz fidanı bulunmaktadır.

Chandler ceviz fidanı yabancı bir ürün olmasına karşın Türkiye´de üretime başlanmış ve hatta başka ülkelere de ihraç edilmeye başlanmıştır. Erken meyve vermekte olan bir cevizdir. Geç donlara karşı dayanıklıdır ve bu da ömrünün uzun olduğunu gösterir.

Fernor ceviz fidanı ise yüksek derecede olan bir meyve kalitesine sahiptir. 2000 rakım yüksekliğe kadar rahat bir şekilde ekilir ve yüksek rakımlarda ekimi her zaman tercih edilmektedir. Geç çiçeklenmektedir. Bahar aylarının geç donlarına ve sonbahar aylarının erken donlarına karşı dayanıklı olmaktadır. kabukları kolay bir şekilde soyulmaktadır ve lezzeti de oldukça iyidir.

Tüplü Ceviz Fidanı Çeşitleri

Tüplü ceviz fidanı diğer çeşitleri arasında Fernette ceviz fidanı bulunmaktadır. Karasal iklimin olduğu alanlarda ekilmesi tercih edilir ve bu bölgelerde daha verimli olmaktadır. Yüksek rakımlı alanlara ekilmektedir ve geç çiçek açmaktadır.

 



Anahtar Kelimeler: Tüplü Ceviz Fidanı Nedir
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı