TURAN KÖYÜ ARANAN ADRES OLDU

TURAN KÖYÜ ARANAN ADRES OLDU

İstanbul, Eskişehir, Bursa ve Balıkesir'in önemli isimleri tatillerini Turan Köydeki evlerinde geçiriyor.

Bandırma Manşet Haber merkezi olarak hafta sonu haber sortimizi sürdürdüğümün Erdek Turan Köyünde karşılaştığımız manzara, bize bir kez daha kapıdağ’ın kuzey eteklerinde gerdanlık gibi kumsala bezenmiş Turan köyünün söylendiğinden çok öte, tavsiye edilen cazibe merkezi olduğunu görmemize neden oldu.

Turan köyü 126 hane 389 nüfus ancak yaz aylarında bu nüfus 210 hane, 1089’a hatta hafta sonları 1500 lere kadar çıkıyor.

Özellikle uçsuz bucaksız kumsalı, Kapıdağ’ın derin yeşilliği ile bezenmiş ormanlarının plajın noktalandığı kaya dibine konuşlanan çok amaçlı gazinosu ile Turan köyü her daim gerçek anlamda dinlenerek, bedenine format atmak isteyenlerin değişmez adresi olmuş.

Ocaklar’a 9. Km Turan köyünde mevcut yazlıkların dışında köye gelen konukları misafir etme amacı ile hazırlanmış 170 pansiyon bulunuyor. Yaklaşık 4 yatak veya ilave yatak talepleri olanların bu istekleri karşılanabiliyor.

Turan Köyde şişe suyu kullanılmıyor. Köy muhtarlığının %60 Soğuksu vadisinden, %40 ta derin kuyulardan elde ettiği şebeke suyu son derece debisi yüksek ve kaliteli muhtarlık mevcut depolarda sürekli temizlik ve otomatik klorlama işlemi ile vatandaşa sağlıklı su hizmeti sunuyor.

Turan Köyü, köy muhtarlığı tüzel kişiliğine ait kır gazinosunun yanı sıra çevrede başka gazinolarda günlükçü müşterilerine hizmet veriyor.

Ocaklarda Pazar kuruluyor, bunun dışında köylünün bahçesinde yetiştirdiği organik bahçe ürünlerini kendi kapısı önünde pazarlayarak tatilcilerin son derece taze ve organik bahçe bitkileri tüketmesi sağlanıyor.

Turan köyün tatilci müdavimleri genelde yabancı değil bir çoğun doktor tavsiyesi ile gelmiş bir daha adresini hiç değiştirmemiş. Köyün özelliklerine hayran olan Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul gibi metropol kentlerden grup yapan bir çok arkadaş kendi sitelerini oluşturarak keyifli tatil yaşıyor.

Turan köyünün köy meydanını kaplayan Çınarlar, köyün merkezini serinlettiği gibi insanların burada her türlü ihtiyacını karşılayacak, cami, manav, kasap, market,  fırın ve kahveleri bulunuyor.

Turan Köyünün aktif muhtarı 7/24 konukların ve köylünün hizmetinde, Tarımsal istihsalde Kırmızı soğan ve Zeytinciliğin revaçta olduğu Turan’da buna paralel olarak bahçe bitkileri ekiliyor.

Modern tavuk ve Büyükbaş hayvan çiftlikleri de kıyı kenar çizgisinden iç kesimlere inşa edilmiş, tatilciler açısından olumsuzluğu yok.

Turan Köyünü Ocaklar’a bağlayan 9. Km lik ana kara yolun bakım onarımı için ön çalışma yapılmış yakında yama çalışmaları tamamlanacak.

Turan köyünün iki önemli beklentisi, ilki sokak lambalarındaki eksikler, diğeri de önceki yıl yapılan dere ıslahının sellerden kaynaklanan dolgusunun temizlenmesi.

Muhtarlık özellikle yaz aylarında köye gelen tatilcilerin uç noktalarda yanmayan sokak lambalarından büyük şikayeti var.

Turan Köyü, tarım ve Hayvancılığını, Pansiyon ve tarım ürünleri pazarlama arteri ile örtüştürerek ekonomik beklentisini karşılayan ender köylerden birisi, Yıllık 300 ton Kırmızı soğan üretimi ile Kırmızı soğan piyasasında söz sahibi köylerden birisi.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı