Turan köyü vadisi ıslah edildi.

Turan köyü vadisi ıslah edildi.

Vali sözünü tuttu, DSİ Değirmen deresini ıslah çalışmasını tamamladı.




Balıkesir
valisi Yılmaz Arslan`ın yol çalışmalarını yerinde incelemek üzere 26 Ağustos`ta ziyaret ettiği Erdek ilçesi Turan köyünde vatandaşlarla yaptığı sohbette köyün önemli sorunlarından birisi olarak işaret edilen Değirmen deresi deltasını yerinde inceleyerek DSİ müdürlüğüne gereğinin yapılması noktasında talimat vermişti.


Kapıdağ`ın doruklarından süzülen su kaynaklarını toplayarak Turan vadisi ortasından denize dökülen Değirmen deresi kendine özgü yolu ile zaman zaman yaşanan taşkınlar tarımsal istihsale önemli zarar vermekte idi.

Yaklaşık 700 hektarlık Turan vadisinin ortasından geçerek denize akan Değirmen deresi DSİ bölge müdürlüğü iş makinaları ve personelinin 2 aylık hummalı çalışması ardından istenilen vasfa getirildi.
İki yakası setlerle koruma altına alınıp drenaj çalışması tamamlanan Turan köyü Değirmen deresi böylece köylünün korkulu rüyası olmaktan çıktı.

Turan köyü muhtarı Necdet Akbay vali Yılmaz Arslan`ın köyün kronikleşmiş meselelerini bir bir çözüme kavuşturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken yol ve Dere ıslahı ile Turan köyün tarım, hayvancılık, Balıkçılık ve Turizm noktasında ivme kazandığını söyledi.

Muhtar Necdet Akbay `` Sayın valimiz ve ona mihmandar olan il genel meclisi üyelerimiz kronikleşmiş sorunlarımızın çözümünde ısrarcı olarak bizleri büyük bir dertten kurtardılar.`` diyerek kendilerine olan minnet ve şükranlarını belirtti.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli