Turhan Çömez, İngiltere`de görüntülendi

Turhan Çömez, İngiltere`de görüntülendi

Ergenekon`da aranan ve İngiltere`de hekimlik yapan Turhan Çömez, `British Kebap Awards` ödül töreninde görüntülendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla Ergenekon davasında sanık olması nedeniyle hakkında uluslararası arama ve yakalama kararı çıkarılan eski AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in İngiltere’den 5 yıllık `sığınma hakkı` aldığı ortaya çıkmıştı.

Törene katılanlar arasında Eski AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de vardı. Çömez tren öncesi Londra`daki Türklerin yoğun yaşadığı Haringey`in Belediye Başkanı Shela Peacoch ve yarışmanın organizatörlerinden Mustafa Topkapa ile sohbet etti. Röportaj yapılmasını kabul etmeyen Çömez, Mustafa Topkapa`nın davetlisi olarak kendisine ayrılan masadan ödül törenini izledi.

Mustafa Topkaya`nın caz yıldızı olan kızı Felicity Kaya (Zeynep Topkaya) ile aynı masaya oturan Turhan  Çömez,  İngiltere`de kebabı tanıtanları bol bol alkışladı.

110 civarında İngiliz milletvekili, Lordlar Kamarası üyesi, Belediye başkanı  ve meclis üyesinin katıldığı ödül törenine 4 bine yakın  davetli katıldı. İngiliz VİP`lerin davet edildiği geceye ödüle aday lokanta sahipleri 100 sterlin bilet parası ödedi.

`En iyi yeni kebap restoranı` ödülü, ünlü Türk kebapçısı Kazım Akkuş, İbrahim Uzun ve Sait Uzun tarafından bundan 4 ay önce Doğu Londra`da hizmete giren Commercial Road Efes Restaurant`a verildi. Efes2 geçen yıl da en iyi kebapçı ödülüne layık görülmüştü. Efes`in sahiplerinden Kazım Akkuş, 40 yıllık  kebap tecrübesiyle törende tüm dikkatleri üzerine çekti.  

Ödül töreninin sunuculuğunu `T Vine` dergisinin Türk editörü İpek Özerim yaptı. British Kebap Awards 10 kategoride verilen ödüller 15 jüri üyesi tarafından birçok kıstasa bakılarak seçildi. Kazananlar restoranın işletilmesine, müşteri görüşlerine, temizlik standartlarına ve yemeğin kalitesine bakılarak belirlendi.

Jüri Başkanı Mustafa Topkaya, yaptığı açılış konuşmasında JKebab`ın İngiliz yaşamının bir parçası haline geldiğine dikkat çekti.

Yıllık cirosu 2.2 milyar steline ulaşan kebap, İngiltere`nın en popüler yiyeceklerinden birisi. İlk kez 1966 yılında satılan döner kebap ise halen Fish& Chips`lerden restoranlara kadar 17 bin dolayında işletmede satılıyor. Ülke genelinde her gün 1 milyon 300 bin porsiyon döner tüketildiği tahmin ediliyor.

KEBAP SEKTÖRÜNE ÖVGÜ YAĞDI

İngiltere`in en büyük online takeaway sitesi justeat.co.uk sponsorluğunda gerçekleşen törende İbrahim Doğuş, Mustafa Topkaya, muhafazakar milletvekili Nadim Zahawi ve İşçi Partisi Milletvekili Keith Vaz konuşma yaptı. Katılan herkese teşekkürlerini sunan Doğuş, Anadolu kökenli toplumun önderliğinde gelişen endüstriye destek vermekten çok memnun olduğunu söyledi. Topkaya ise kebap hakkında İngiltere`de yaygın olan algıyı değiştirmeyi amaçladıklarını iletti. Kebabın sadece etten ibaret olmadığını, kendi başına bir kültür olduğunu ve kebabı İngiltere`ye o kültür çapında tanıtmak istediğini kaydetti. Kebabın sağlıklı ve besleyici bir yemek olduğuna da ifade eden Topkaya, kebabın yıllar içerisinde İngiltere`nin önde gelen yemeklerinden biri haline geldiğinin altını çizdi.

Muhafazakar milletvekili Zahawi yaptığı konuşmada ülke ekonomisine önemli oranda katkıda bulunan kebap endüstrisinin tanıtılmasında rol oynamaktan duyduğu memnuniyeti iletti. İşçi Partisi milletvekili Vaz da, İngiltere`deki ilk Müslüman milletvekillerinden olduğuna vurgu yaptı, ülkeye ilk geldiğinde kebap endüstrisinin bu şekilde temsil ediliyor olmasından dolayı sevinçi olduğunu dile getirdi.

En iyi yeni kebap restoranı, Efes Restaurant ve Kervan Gökyüzü; Just Eat en iyi paket servis restoranı, Mozz Restaurant; Yılın en iyi genç restoran sahibi, Mazlum ve Serdar Demir kardeşler, Skewd Kitchen; Yılın en iyi şefi, Ali Dirik: Mangal 2 Restaurant; Endüstride yılın en iyi işletmesi, Quick Cut; Kebap endüstrisine katkıda üstün katkıda bulunan işletmeler, Vatan Catering, Tees Ltd, Efes Navstar Ltd; En ekonomik restoran, Likya Ocakbaşı Restaurant; Londra dışında en iyi paket servis kebap dükkanı, Best Kebap; Londra`da en iyi paket servis kebap dükkanı, The Best Turkish Kebap, Charcoal Grill; Müşteri memnuniyeti, Capital Restaurant, Kazan Restaurant.

Katılımın beklenenden de fazla olduğu törende Milletvekilleri Robert Halfon, Toby Perkins, Jonathan Reynolds, Baroness Floella Benjamin, Croydon Belediye Başkanı Yvette Hopley gibi birçok siyasetçi hazır bulundu.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli