Turistik kent merkezinde İNTERNET krizi

Turistik kent merkezinde İNTERNET krizi

TTNET'in altyapı olumsuzluğu nedeni ile internetleri bağlanmayan Erdek Alaattin Mahallesi sakinleri, sorunlarını çözecek ilgili arıyor.

Dünyayı sarsan KORONAVİRÜS olumsuzluğu sonrası ulusal bazda uygulamaya konulan yaşamsal kısıtlamalar, internet ile buluşan en ücra yerleşim alanlarında dahi hayatı kolaylaştırırken, tatil ve turizm'de cazibe merkezi Erdek, Alaattin Mahallesinde yaşayan aileler, kendilerinden vaz geçti, ancak çocuklarının uzaktan eğitim sistemi EBA ile buluşması noktasında yaşadıkları zorluk, kara mizahlara konu olacak cinsten.

       ALATTİN MUHTARLIĞI, "BAŞVURMADIK MAKAM KALMADI"

Erdek Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler kentsel dönüşümün cazibe merkezi Erdek Alaattin Mahallesinde yıkılan eski konutların yerine bir birini takip eden toplu konut inşaatları semtin nufus oranını arttırırken, aynı oranda çocuk popülasyonunda da önemli ölçüde artış olduğunu söyledi.

Pandemi süreci dolayısı ile Okulların kapanıp uzaktan eğitime geçilmesi ile gerek bilgisayar, gerekse tablet ihtiyacının hat safhaya ulaştığı mahallesinde, Telekom'a ait TTNET'nin altyapı olumsuzluğu nedeni ile çocukların derslerini takip olanağı bulamadığını açıkladı.

Erdek, Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail İşler, yaşadıkları sıkıntıyı Cimer, Biber gibi kamusal anlamda çözüm üreten sitemlere yüklemelerine rağmen bugüne kadar sonuç alamadıklarını vurguluyarak, "Mahalle sakinleri haklı, hergün onlarca veliye yanıt vermek zorunda kalıyorum, Telekom'un Bandırma da bulunan merkezine başvurmaktan biz bıktık, hertürlü başvuru alınıyor!... Sonuç yok!... Ne olacak bu çocukların hali? " diyerek kırsal mahallelerde dahi bulunan TTNET altyapı hizmetinin Erdek merkezinde bulunan mahallelerinde olmayışı mantığını anlamanında, anlatmanında mümkün olmadığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: Turistik merkezinde İNTERNET krizi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli