Turizm sektöründe güvenlik, konfor ve gizlilik ekseninde şekilleniyor

Turizm sektöründe güvenlik, konfor ve gizlilik ekseninde şekilleniyor

Konuk ağırlama sektörüne özel güvenlik ihtiyaçlarına uçtan uca çözüm sunan Sensormatic, misafirlerin konforlu ve güvenli bir konaklama deneyimi yaşamalarını sağlıyor

Turistik belde ve şehir otelleri, yeni nesil akıllı güvenlik teknolojileriyle daha az insan kaynağı kullanarak, daha kapsamlı güvenliğe sahip oluyor. Konuk ağırlama sektörüne özel güvenlik ihtiyaçlarına uçtan uca çözüm sunan Sensormatic, misafirlerin konforlu ve güvenli bir konaklama deneyimi yaşamalarını sağlıyor

/resimler/2019-5/28/0928361355411.jpg

Yaz dönemiyle birlikte konuk ağırlama sektöründe misafir trafiği artarken, gerek turistik yerleşkelerde gerekse şehir otellerinde yıl boyu temel ihtiyaç değişmiyor: Daha az insan müdahalesiyle daha konforlu ve güvenli bir konaklama deneyimi yaşatmak. Bu ihtiyacı karşılamanın yolu ise Sensormatic´in 25 yıllık tecrübesi ve sektör uzmanlığıyla uçtan uca hizmet olarak sunduğu akıllı güvenlik teknolojilerinden geçiyor.

/resimler/2019-5/28/0929267606673.jpg

Konaklama tercihinde internette ve sosyal medyada yer alan yorumların belirleyici unsur haline gelmesi, otel ve turistik tesislerde müşteri deneyiminin daha fazla önem kazanmasını sağlıyor. Üstelik misafirlerin memnuniyetini sağlarken, turizm sektörüne ilişkin yasal yönetmeliklerle tam uygum sağlanması ve yerleşke içindeki tüm güvenlik önlemlerinin dört dörtlük olması gerekiyor.

/resimler/2019-5/28/0929583545100.jpg

Normal yaşam rutininden çıkarak, daha rahat ve konforlu bir ortamda güvenle vakit geçirmek isteyen on binlerce misafiri ağırlayan konaklama tesislerinde güvenliği en verimli biçimde sağlamak için akıllı teknolojiler ön plana çıkıyor. Misafirler davranışlarının kontrol altında olmasını istemeseler de, güvende olduklarını hissetmek istiyorlar.

/resimler/2019-5/28/0930325420262.jpg

Akıllı görüntüleme teknolojileri ve video analiz

Yasal yönetmelikler gereği tüm otellerde giriş ve çıkış kayıtları titizlikle tutuluyor. Ancak özellikle tatil beldelerinde otele giriş ve çıkışlarda X-ray denetimi ya da konaklama deneyimini kesintiye uğratan diğer güvenlik önlemleri misafirlerin konforunu olumsuz yönde etkileyeceği için, turizm sektöründe güvenlik süreçleri büyük oranda görüntüleme sistemleri üzerinden yürüyor. Görüntüleme sistemlerinde algılanan verinin doğru anlamlandırılması ve yaşanabilecek olumsuzlukların erken aşamada tespit edilerek, güvenlik senaryolarının işleme alınması hayati önem taşıyor.

/resimler/2019-5/28/0931038546279.jpg

İş veya tatil amaçlı otelde konaklayan kişilerin emniyetinin yanı sıra mahremiyetini de sağlamak otel yönetiminin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Yerleşke içinde kaydedilen görüntülerin saklandığı odaların iyi korunması ve bu görüntülere ulaşacak insanların yetkilendirilmesinin doğru yapılması gerekiyor. Otel misafirlerinin kendilerini güvende hissetmeleri için vazgeçilmez bir unsur olan gizlilik, Sensormatic´in gelişmiş yetkilendirme ve denetim sistemleriyle sağlanıyor.

/resimler/2019-5/28/0931334327688.jpg

Yapay zeka destekli video analiz teknolojileri, otel veya turistik tesislerde kaydedilmiş saatlerce uzunluktaki görüntüler üzerinde hızlı tarama yaparak kişi veya nesne tespitinde bulunabiliyor. Avigilon Appearance Search, insan trafiğinin yoğun olduğu lobi, restoran ve asansör gibi kilit noktalarda kaydedilen görüntüler üzerinde yaptığı derin analizler sonucunda unutulan çantaları ya da ailesinden ayrı kalan bir çocuğu hızlıca tespit edip, güvenlik ekiplerini uyarabiliyor. Bugüne kadar kullanılan video analiz sisteminde seçilen nesnenin, yani örnekteki çantanın oraya ne zaman bırakıldığı görülebiliyordu. Bu çözüm sayesinde aynı alandaki farklı kameraların aldığı görüntüler içinde arama yapılabiliyor ve çantayı bırakan kişinin nereden geldiği, ne zaman bıraktığı ve sonrasında nereye gittiği anbean izlenebiliyor.

/resimler/2019-5/28/0932145109680.jpg

Otel odalarına anahtarsız, hatta kartsız giriş mümkün

Özellikle şehir otellerinde odalara ve oteldeki ofislere güvenli giriş çıkış için kartlı geçiş kontrol sistemleri kullanılıyor. Bazı otellerde, erişim güvenliği asansörlerden başlıyor. Misafirlerin oda kartları ile odalarının bulunduğu kat numarası eşleştiriliyor. Bu şekilde kişi sadece kendi odasının bulunduğu kata çıkabiliyor ve kötü niyetli kişilerin farklı katlarda dolaşması engellenmiş oluyor.

Bununla birlikte mobil geçiş kontrol sistemleri sayesinde, oda numarası misafirin mobil cihazına tanımlanıyor. Bu şekilde misafirin odasına girmek için yanında kart yada anahtar taşımasına gerek kalmıyor.

/resimler/2019-5/28/0933498549195.jpg

Yangın riskine karşı gerekli önlemleri almak şart

Otel yönetimleri misafir döngüsünün çok yoğun olduğu, müşterinin yangın ve benzeri riskler için eğitiminin mümkün olmadığı yerleşkelerde en ufak olumsuzluklara anında müdahale etmekle yükümlü bulunuyor.

Güvenlik sistemlerinin kesintisiz biçimde çalışarak, akıllı uyarılar oluşturması sayesinde bina içinde yaşanan olumsuzluklar oda bazında tespit edilerek, gerekli güvenlik senaryoları işletilebiliyor.

Sensormatic´in sunduğu Yangın Sistemi Uzaktan Takip Hizmeti ile daha yüksek performansta algılama imkanı sunulurken, bakım ve yönetim maliyetleri azalıyor. Uzaktan izleme hizmeti, güvenli ve verimli bir şekilde yangın algılama ekipmanlarını izlemeye, bakımını ve servis işlemlerini yapmaya yardımcı oluyor.

Sistemlere uzaktan internet bağlantısı ile ulaşan teknolojiyle, tesise ait yangın sistemi verileri canlı olarak izlenebiliyor ve sistem bakımı yapılabiliyor. Güvenliği sağlamak ve servis ihtiyaçlarını çözmek için, ilgili birimler yangın sistemlerinden anında SMS ve e-posta bildirimleri alabiliyor. Bu şekilde servis aramaları en az % 25 daha verimli hale geliyor. İhtiyaç halinde daha hızlı ve zamanında müdahale edildiğinden müşteri memnuniyeti de artıyor.

/resimler/2019-5/28/0935079331804.jpg

Sensormatic´ten turizm sektörüne özel entegre çözümler

25 yıllık tecrübesiyle otellere özel çözümler üreten Sensormatic uçtan uca güvenlik çözümleri ve hizmetleri sunuyor. Otele gelen misafir profiline, ortalama konaklama süresine ve misafir hacmine göre kurgulanması gereken en etkin güvenlik sistemini tasarlayan Sensormatic, yaşanabilecek her türlü olumsuzluk ve riski en aza indirecek, uygun maliyetli, uzaktan kolaylıkla kontrol edilebilen, sürdürülebilir teknolojilerin kurulum ve entegrasyonunu gerçekleştiriyor.

/resimler/2019-5/28/0936059176744.jpg

Sensormatic Güvenlik Hizmetleri

25 yıldır sektör lideri olarak hizmet veren Sensormatic, sektöre ve ihtiyaca özel tasarladığı marka bağımsız çözümlerle öne çıkan bir teknolojik çözüm entegratörüdür. 300´e yakın uzman çalışanıyla ve Türkiye´deki 14 ofisi ile Perakende, Havacılık, Kamu ve Adalet, Bankacılık ve Finans, Ticari ve Endüstriyel, Enerji, Sağlık, Eğitim, Lojistik, Spor, Turizm ve Otelcilik alanlarına güvenlik ve operasyonel verimliliğe doğrudan etki eden teknolojik çözümler sunar. Sensormatic´in sunduğu çözümler; video izleme ve geçiş kontrol çözümleri, biyometrik sistemler, çevre güvenlik sistemleri, yangın algılama ve alarm çözümleri, elektronik ürün takip çözümleri, RFID ve mağaza içi analiz çözümleri, kişi sayma sistemleri, kablolu ve kablosuz ağ çözümleri gibi yenilikçi ve entegre teknolojilerden oluşur.

Sensormatic bir Securitas Grup şirketidir. 1934 yılında İsveç´te kurulan Securitas, toplam 58 ülkede, uzman güvenlik hizmetlerinden, teknolojik çözümlere, danışmanlığa ve araştırmaya kadar uzanan geniş hizmet yelpazesi ve 345bin çalışanı ile hizmet vermektedir.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli