Turizm´de yeni anlayış gerekiyor.

Turizm´de yeni anlayış gerekiyor.

Erdek MYO Müdürü Ali Mazak: ?Erdek, turizm anlayışını değiştirmeli?

Erdek Meslek Yüksek Okulu(MYO) Müdürü Ali Mazak, ?Erdek, turizmde yeniden ayağa kalkmak istiyorsa, mutlaka kendine özgü, otantik turizm farklılıkları yaratmak zorundadır? dedi.

Eğitim-öğretimini hâlen, 475 dönem öğrencisiyle Erdek-Bandırma karayolunun yanındaki binasında sürdüren okulun müdürü Mazak, şu değerlendirmede bulundu:

?Erdek´in, doğası, Kapıdağ´ı, denizi, güneşi, rüzgârı, havası, zeytini ve balığıyla bozulmamış enfes bir güzelliği var. Bu değerlerini düşündüğünüzde, Altınoluk ve Bodrum´dan hiç farkı yok. Ancak Erdek´in çok ciddi bir tanıtım eksikliği var. Bunun yanı sıra Erdek, turizmde kendine özgü değerlerini ortaya koymak ve turizminde farklılıklar yaratmak, turizm anlayışını değiştirmek zorundadır. Erdek, bugüne dek Kapıdağ´ı hemen hemen hiç değerlendirmedi. Turizm adına burada her şey yapılabilir. Örneğin, at ile yürüyüşler bile gerçekleşebilir. Erdek´te ne turizm rehberi var, ne de etkili bir tanıtım. Otel-moteller, geleneksel, babadan görme şekilde turist ağırlamaya çalışıyorlar. Tabii, onların önlerine de turizmin nasıl yapılması gerektiği konusunda örnek modeller konulmalı, Erdek, cazibe merkezi durumuna dönüştürülmeli. ?

Okullarında, ?yönetim organizasyon? ve ?turizm? bölümleri bulunduğuna işaret eden Mazak, şunları söyledi:

?Yönetim organizasyonları bölümünde, Siyasal Bilimler Fakültesi´nin ilk iki yılının, turizm bölümünde ise dört yıllık turizm okullarının ilk iki yılının derslerini okutuyoruz. Ancak okulumuzun binası kiralık olarak, vakıf arazisi üzerinde yer alıyor ve imar yasakları içinde bulunuyor. Binamızın yetersizliği nedeniyle yeni bölümler açamıyoruz ve daha çok öğrenci alamıyoruz. Bu arada binamız da, Erdek´e uzak olduğundan, ilçeden kopuk kalıyoruz. Bu nedenle rektörlüğümüz, Erdek merkezinde yeni bina arayışı içinde bulunuyor. Yeni binamıza kavuşsak da, bu eski binamızı koruyacağız.? Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Turizm yeni anlayış gerekiyor
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli