Türk Şeker'den bilgilendirme

Türk Şeker

Türkşeker Susurluk Şeker Fabrikası müdürü Hakan Çelik kahvaltılı basın toplantısı ile işletme stratejilerini açıkladı.

Türkşeker, Susurluk Şeker Fabrikası müdürü Hakan Çelik yerel ve ulusal basın mensupları ile  Şeker fabrikasında bir araya geldi.

Kahvaltılı basın toplantısında ile kamuoyunu bilgilendiren Çelik,  toplantısında kurumsal çalışmalarını hazırladığı sunum ile açıkladı. 

Yerel ve ulusal basın tv kuruluşları olarak katılım yüksekti.15 e yakın basın mensubunun katıldığı toplantıda Susurluk Kaymakamı Muammer Köken’de hazır bulundu.

Müdür Hakan Çelik, "Susurluk Şeker fabrikası Balıkesir Bursa karayolu üzerinde Susurluk ilçesine 5 km uzaklıktadır. TÜRKŞEKER Susurluk Şeker Fabrikasının arsa ve araziler toplamı 1,209,093,72 m2 alandan konuşlandırılmıştır. Fabrikanın bölge şeflikleri Merkez , Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Yenişehir’den oluşmaktadır. 

19 Nisan 1954 yılında Cumhurbaşkanımız merhum Celal BAYAR tarafından temeli atılarak başlatılmış ve 28 Eylül 1955 yılında ise rahmetli merhum başbakanlarımızdan Adnan MENDERES tarafından da işletmeye açılmıştır. Fabrikada günlük 1800 ton pancar işleme kapasitesi olup, son 600 bin ton işleme kapasitesine ulaşmıştır. Fabrikada 24 memur,195 daimi işçi,ayrıca 82 taşeron işçi olmak üzere 279 işçi çalışmaktadır. Bu çalışan işçilere işçi lokalinin açıldığını 24 saat dilenme odalarının olduğunu ücretsiz çay kahve çorba ikramlarının bulunduğunu Susurluk Türk Şeker fabrikasının 15 fabrika arasında en büyük 4. Fabrikadır. Fabrika bu yıl 1 milyonu geçkin katma değer yaratacaktır. Bu yıl 596 bin ton pancarı şekere dönüştürecektir.75 bin ton şeker, 25 bin ton melas,170 bin ton a yakında pancar posası (küspe) elde edilecektir. Fabrikamız hiçbir şekilde kimyasal madde atıkları bulunmamaktadır. Susurluk çayındaki balık ölümleri bizden kaynaklanmamaktadır Fabrikamız çevrenin kirlenmemesine çok önem vermektedir. Şu anda çamur havuzlarımızdan herhangi bir ırmağa akan atık su bulunmamaktadır."dedi. (ibrahim Pamukçu-Susurluk)



Anahtar Kelimeler: Şeker' bilgilendirme
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı