Türkiye finallerine kaldılar.

Türkiye finallerine kaldılar.

Küçükler ve yıldızlar yaş gruplarında yapılan geniş katılımlı Türkiye Bölgesel Kros Ligi´nin ikinci kademesi tamamlandı ve finalistler belli oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu´nun tüm Türkiye çapında yetenek taraması niteliği de taşıyan Küçükler ve Yıldızlar Bölgesel Kros Ligi´nin 2017 sezonundaki ikinci kademesi tamamlandı. Sekiz merkezde yapılan yarışmalar sonunda final kademesine gitmeyi garantileyen ekipler de belirlendi.

Kocaeli, Denizli, Hatay, Kayseri, Tokat, Çorum, Erzincan ve Gaziantep´teki ikinci kademe yarışmalarına 1485 atlet katıldı.

Gruplarında iki kademe sonrasında toplam puanda ilk üçte yer alan ekipler Türkiye Bölgesel Kros Ligi´nin 3 Aralık´ta Aydın´ın Kuşadası ilçesinde yapılacak olan finallerine katılma hakkını kazandı. Kuşadası´ndaki final yarışmaları, aynı zamanda Türkiye Şampiyonası niteliğinde olacak.

Birinci kademesinin Isparta´da yapıldığı Ege Bölgesi Kros Liginin, ikinci kademesi de 4 Kasım 2017´de Pamukkale/Denizli´de yapıldı. Ege Bölgesi grubunda yer alan  ?Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü? ikinci kademe yarışmalarından da alnının akıyla çıkıp; iki kademe sonucunda Küçük Erkeklerde Ege Bölgesi Birincisi, Yıldız Erkeklerde de Ege Bölgesi Üçüncüsü olarak adını Türkiye Finallerine yazdırmayı başardı.

Yarışma hakkında açıklama yapan Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN; "Sezona iyi başladık ve iyi devam ediyoruz. Umarım sezon sonuna kadar bu şekilde devam eder. Tabiî ki bu uzun maratonda küçük büyük sorunlar olacaktır. Ama biz işin olumsuz taraflarından kendimize ders çıkarmayı çok iyi bilir, buna göre çalışmalarımızı programlayabiliriz. Yolumuz daha çok uzun. Uzun yolda, büyük hedeflerimiz var. Acele etmeden zamanını bekleyerek ilerlemeye devam edeceğiz."dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Türkiye finallerine kaldılar
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli