TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Bandırma Devlet Hastanesi çalışmaları ile övgü topluyor.

 

Bandırma Devlet Hastanesi, 14 ayrı beyin ölümü gerçekleşen hastadan, 8´inin organlarını bağış olarak kazandırarak Türkiye´deki tüm devlet hastaneleri arasında ikinci, Eğitim Araştırma ve Üniversite hastanelerinin dâhil olduğu tüm hastaneler arasında ise beşinci oldu.

/resimler/2015-10/9/0813500403913.jpg

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Ersin ATICI;  elde edilen başarının ekip çalışmasından kaynaklandığını belirterek, yönetim olarak koordinatörlerimiz Uzm.Dr. Deniz EKREN ve Hemşire Selda Eren Arslantaş başta olmak üzere tüm hastanemiz çalışanlarına, özellikle yoğun bakım ve ameliyathane ekibimize ve bağışçı ailelere çok teşekkür ederiz dedi. Arkadaşlarımızın organ bağışı konusundaki farkındalığı arttırmak için yaptıkları eğitimler ve çalışmalar meyvesini veriyor. Daha önce ilçeler arasında organ bağışı sıralamasında birinci olan hastanemiz, 2015 yılında da bugün itibariyle 8 donörle tüm Türkiye´deki devlet hastaneleri arasında ikinci sırada, Eğitim Araştırma ve Üniversite hastanelerinin dâhil olduğu tüm hastaneler arasında ise 5. sırada yer alıyor olmalarındaki katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Toplam 8 donörden ?7 karaciğer, 12 böbrek, 12 kornea, 1 akciğer ve 1 kalp? organ nakli bağışı ile birçok hayatı kurtarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü Unutmayın  ?Bir gün her bireyin organ bağışına ihtiyacı olabilir.? Dedi.

 Dr.Ersin ATICI;  organ bağışı bilincinin gelişmesinde sağlık görevlilerinin çalışmaları kadar diğer kurumların, yazılı ve görsel basınımızın da desteğinin önemli olduğunu belirterek, Hastanemizde organ bağışlarının artırılması için çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Bu konuda bütün servislerimiz arasında tam bir uyum ve koordinasyon bulunmaktadır" diye ifade etti.



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı