TÜRKİYE ŞAMPİYONU

TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Finalleri Atletizm Müsabakaları tamamlandı.

Türkiye´nin tüm illerinin katıldığı Spor Genel Müdürlüğü Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Finalleri Atletizm Müsabakaları tamamlandı.

Spor altyapısına heyecan getiren SGM Analig (Anadolu Yıldızlar Ligi) atletizm müsabakalarında sona gelindi.

Bu müsabakaya Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Nil UZER, Doğa ÖZTÜRK ve Yahya ÇİFTLİK Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN ile birlikte katıldı.

Yarışmalar sonucunda Nil UZER Yüksek Atlama branşında Türkiye Şampiyonu oldu. Nil, aynı zamanda kendi yaş gurubunda Türkiye´nin en iyi derecesini de geliştirdi. 2020 Olimpiyatlarına Aday Adayı olan Milli Sporcumuz Nil UZER giderek gelişim göstermekte.

/resimler/2016-5/16/0251075067298.jpg

Aynı yarışmaya katılan Doğa Öztürk ve Yahya Çiftlik´te 4x100 Metre de Türkiye Dördüncüsü olmayı başardılar. Yahya Çiftlik ayrıca 300 Metre branşında da Türkiye Dördüncüsü oldu.

Sporcuların Antrenörü Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan Yaptığı açıklamada; sporcularımla bir kez daha gurur duydum. Emek veriyoruz, çok çalışıyoruz. Ama Allah çalışana emeğinin karşılığını veriyor.
Erdek gibi küçük bir ilçede, paramız ve gücümüz olmadığı için orijinal yüksek atlama minderi alamayıp, sağdan soldan topladığımız yataklarla kurduğumuz yüksek atlama sektöründe çalışarak Türkiye´nin 1 numarası olmak bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ama ne olursa olsun Erdek´in çocuklarına ben gücümün yettiği kadar sahip çıkacağım.

Sezonun sonuna gelmek üzereyiz. Önümüzde çok önemli üç tane daha Türkiye Şampiyonası var. Bu şampiyonalarda da hedefimiz kesinlikle Türkiye Şampiyonu olmaktır. Şampiyonaların sonunda da yaz sezonunu Milli Takım kamplarında değerlendirmeyi düşünüyoruz.



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE ŞAMPİYONU
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli