Türkiye Azerbaycan Aşk hattında dram.

Türkiye Azerbaycan Aşk hattında dram.

Havran`lı genç para bulamadığı için Nikah kıyamayınca eşi ve çocuğu Azerbaycan`a geri döndü.





______________________________/ Hasan AKAR - HAVRAN

Havran Karaoğlanlar Köyünde yaşayan Muhammet Ekşioğlu Türkiye`de
tanıştığı Azerbaycan`lı İshale isimli genç kız ile evlenmek istemesi ile başlayan sorunlar yumağına Havran Kaymakam Mustafa Eldivan el koydu.
Muhammet Ekşioğlu Evlenmek için Azerbaycan`ın İstanbul konsolosluğuna başvurduklarını ancak 1.500 tl para istenildiğini maddi durumum el verişsiz olduğum için altı aylık izin süresini geçirdiklerini bu süreçte eşi ile resmi olarak nikah kıyamadıklarını belirterek kaymakamdan yardım istedi.
Ekşioğlu;Kaymakamımıza anlattık çeşitli girişimlerde bulunuldu ancak yine çözüm bulamadık bu sürede bir çocuğumuz dünyaya geldi. Nikah olmadığı için çocuğumuza kimlikte çıkartamadık. Önce Havran Nüfus Müdürü Erhan Dayı`ya konuyu anlattık sağ olsun Müdür bey bizi Kaymakam beye götürdü.

Kaymakam bey Azerbeycan`ın İstanbul Konsolosu ile temasa geçti arayıpbizzat durumu anlattı önümüzdeki günlerde nikahımızın kıyılacağını öğrendik, evlilik cüzdanını aldığım gün ilk işim 15 günlük bebeğime kimlik çıkarmak olacak, Kaymakam bey`den Allah razı olsun'' dedi.

KAYMAKAM ELDİVAN UYARDI
Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan Havran`da Azerbaycan`lı bayanlar ile evlilik yapan vatandaşımız çok fazla bu konuda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını altı ay içinde mutlaka nikah kıymalarını isteyerek aksi takdirde bu tip sorunlar la karşılaşılacağını belirtti.
Kaymakam Eldivan ;bu konuda diğer önemli husus ise Azerbaycan ile Türkiye arasında evlendirme şebekesi olduğu bilinmekte gençlerimiz Azerbaycan`dan evlenirken bu tip şebekelerin ağına düşebiliyorlar araştırmadan evlenmeye kalkmasınlar bu konuda her iki ülkenin resmi dairelerine başvursunlar Muhammet Ekşioğlu ve ailesinin evlilik cüzdanlarını alabilmesi için girişimlerimiz devam etmekte'' dedi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli