TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA TURKUAZ MAYO DEĞİŞTİ

TÜRKİYE BİSİKLET TURU

57. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA GELİBOLU-TEKİRDAĞ ETABINI KAZANAN PATRICK BEVIN GENEL FERDİ KLASMAN'DA BİRİNCİLİĞE YÜKSELDİ.

BEVIN: "SERT BİR ATAK YAPMAMIZ LAZIMDI, ETABI BÖYLE KAZANDIM"

Patrick Bevin basın toplantısında etap birinciliğini değerlendirirken şunları söyledi: 

"Bugünkü etap çok inişli çıkışlı olması sebebiyle zordu. Kaçış grubundayken son on kilometrede en çok işi ben yaptım. Son 700'de atağa çıkarak etabı rahat kazandım. Daha önce Fransa'daki yarışta Şubat ayı başında kaza geçirdiğim için zorlu bir süreçti benim için. Çok çalıştım, buraya genel klasman adayı olarak geldim. Kraliçe etabı olan Spil'de hayal kırıklığına uğradım. Zamanı kapatmak istiyorduk. Bugün her şey yolunda gitti. Genelde ikincilik kazanmış bir sporcuyum ama bugün birinci bitirdim.

14 saniye çok büyük bir fark gibi görünüyordu. O yüzden sert bir darbe yapmamız gerekiyordu. İyi bir atak yaparak kazanmayı bildik. Bu arada henüz TUR bitmedi, bir etap daha var. Sonuçta son etapta her şey olabilir. Takım olarak çok dikkatli olacağız ve sürprize izin vermemek için çalışacağız."


BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

Yeni Zelanda ve Avustralyalılar için Gelibolu etabının çok anlamlı olduğunu söyleyen Patrick Bevin  "Avrupa'da böylesine özel bir etap yok. Burada yarışmaktan çok mutluyum.  Manevi öneminden dolayı da Gelibolu etabı benim için çok özeldi. Tekrar ziyaret etmek için bir gün Gelibolu'ya geleceğim" ifadelerini kullandı.  

MAYOLARIN DAĞILIMI

Spor-Toto'nun sponsorluğundaki Turkuaz Mayo'yu Israel Premier Tech Takımı'ndan Patrick Bevin kazandı, mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu giydirdi. 

Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda gerçekleşen Kırmızı Mayo (Dağların Kralı Mayosu) Wildlife Generetaion Takımı'ndan Noah Granigan'a giderken, mayosunu Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün giydirdi. 

Mosso'nun sponsorluğundaki Yeşil Mayo'yu (Sprint Mayosu) Alpecin Felix Takımı'ndan Jasper Philipsen'e mayosunu Katar Bisiklet Federasyonu Başkanı Dr. Mohammed Jaham Al-Kuwari giydirdi. 

Shimano'nun sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri Mayo'sunu (Beyaz Mayo) Sakarya BB Takımı'ndan Batuhan Özgür'e mayosunu Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel giydirdi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı