Türkiye Cumhuriyeti ayaklanması

Türkiye Cumhuriyeti ayaklanması

Kamu kurumlarının önünde yer alan Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılması sosyal medyayı ayaklandırdı.




Kamu kurumlarının önünde yer alan Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılması sosyal medyayı ayaklandırdı.

PHA-Haber merkezi
Onbinlerce Facebook ve twitter kullanıcısı isimlerinin başına "Türkiye Cumhuriyeti"nin kısaltması olan "T.C."ye ekleyerek bir protestoya imza attı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu`nun savunması ise bakanlığa bağlı kurumları kurtarma telaşından öte başka bir şey değil.

Ziraat Bankası'nın ardından Sağlık Bakanlığı'da kurumlarına gönderdiği yazıyla tabelalarındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C.” ibaresi kaldırılsın talimatı verdi ve eylem bunun üzerine gerçekleşti.

Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde birçok vatandaş kullanıcı adlarının önüne T.C harflerini koydu.

MİLYONLARCA KİŞİ İSMİNE T.C EKLEDİ

Türkiye'den milyonlarca kullanıcısı olan paylaşım sitelerinde T.C başlangıçlı kullanıcı isimleri kısa zamanda tavan yaptı.

Tepkiler üzerine hükümet kanadından Egemen Bağış twitter hesabından açıklama yaptı. TC İbaresinin ancak Türkiye Cumhuriyeti ile değişebilecegini” dile getiren Bağış, sosyal medyada fitne çıkarmaya çalışanlara inanılmaması gerektiğini dile getirdi.


MÜEZZİNOĞLU `HİÇBİR SAĞLIK KURULUŞUNDA T.C. TABELASI KALDIRILMADI` diye yalanlasada Sağlık Bakanlığı logosundan T.C ibaresinin kaldırıldığı logo`da bile belli oluyor. Kaldı ki Ziraat Bankası Genel Müdürü T.C ibaresinin banka logosundan kaldırılacağını kendisi açıklamıştı.

Başka bir gazetecinin, Sağlık kuruluşlarından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasına ilişkin iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorununa ise Müezzinoğlu,

Bugün için veya ben bakan olduğum dönemde, hiçbir sağlık kuruluşunda, T.C. tabelasında herhangi bir değişim veya kaldırma söz konusu değil. Ama bu anlamda olay nedir diye baktığımızda kanun hükmünde kararname ile Kamu Hastaneler Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu kurulunca bunlar Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın kurumları haline geldiği için kurum tabelaları şekline dönüşmüştür. Dolayısıyla T.C. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'dır; esas bu anlamda temsil. Kurumların başında T.C. ifadesinin olması, Bakanlığın önündedir T.C. ifadesi. Bu 1 yıl önce yapılan kurum değişikliği, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu. Bunu bugün stratejik olarak birilerinin böyle bir konjonktürde taşıyor olması da, arkasında esasında ciddi bir art niyeti taşır. Çünkü o anlamda bir tabela değişikliğinin fotoğrafının koyanlar altına da tarih koyması lazım. Medyanın bu anlamda etik davrandığını ve medya etiğine uygun bir tavır sergilediğini kamuoyu bilsin.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli