Türkiye duble yolla tanıştı

Türkiye duble yolla tanıştı

Öztaylan;Duble yolar ve 76‘km uzunluğundaki 63 tünelinde yapım çalışmalarının sürüyor.

2003 yılına kadar yapılan toplam bölünmüş yol otoyollarda dahil 6 bin 101 km iken sadece son 3 yılda hizmete giren bölünmüş yolun 6 bin 616 km olduğuna dikkat çeken AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Cumhuriyet tarihinde yapılan yoldan daha fazla yol iktidarımız döneminde yapılmıştır. 5.6 milyar TL’ye mal olan bu yollar taşıt işletme giderleri, seyahat süresi, trafik kaza azalmaları baz alındığında ülke ekonomisine yıllık katkısı 555 milyon TL’dir” dedi. 
 
AK Parti iktidarında 20 bin metreden fazla tünelin inşa edildiğini dile getiren Öztaylan, 76 ‘km uzunluğundaki 63 tünelinde yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
49 km uzunluğundaki 46 adet tünelinde proje çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Öztaylan, Devlet ve il yolları üzerinde 2003 yılı öncesi 332 bin 444 metre uzunluğunda 6 bin 392 adet köprü varken bu gün bu rakamın 7 bin 28 köprü ve 371 bin 197 metreye ulaştığının altını çizdi.
 
AK Parti hükumetinin duble yol çalışmalarından Bandırma`nın da hissesine düşeni aldığını dile getiren Öztaylan, Bandırma-Susurluk duble yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bandırma-Biga arasındaki duble yol çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 
 
Bandırma-Biga arasındaki duble yol çalışmaları ise genel bütçeden 60 milyon TL ödenek tahsis edildiğini dile getiren Öztaylan, duble yol çalışmaları kapsamında Edincik Beldesi girişine meydana gelebilecek olası trafik kazalarının önüne geçmek için üst geçit yaptıracaklarını sözlerine ekledi.

 
 
 


  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı