Türkiye ``Zeytinyağı`` ile tanıtılacak

Türkiye ``Zeytinyağı`` ile tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, zeytinyağının gastronomi turizmindeki payını artırarak, turistik ürün olarak kullanılması amacıyla 14-16 Mart arasında ``Zeytinyağı Çalıştayı`` düzenliyor.




Kültür ve Turizm Bakanlığı, zeytinyağının gastronomi turizmindeki payını artırarak, turistik ürün olarak kullanılması amacıyla 14-16 Mart arasında ``Zeytinyağı Çalıştayı`` düzenliyor.

Edremit 15 Mart'ta Zeytinyağı Çalıştayına ev sahipliği yapacak.


Türkiye`nin dünya sıralamasında lider ülkeler arasında yer aldığı turizm ve zeytincilik sektörleri, Bakanlığın Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenecek çalıştayda bir araya gelecek.

Zeytinyağının, geleneksel Türk mutfağında bilimsel olarak da yerinin belirlenmesi, gastronomi turizmindeki payının artırılarak turistik ürün olarak kullanılması ve tanıtımının sağlanmasının amaçlandığı çalıştay, 14-16 Mart arasında İstanbul, Edremit ve İzmir`i kapsayan program çerçevesinde gerçekleştirilecek.

İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın açılışını yapacağı çalıştayda, Osmanlı`dan bugüne Türk mutfağından eşsiz örnekler yerli ve yabancı konuklarla buluşacak.

İstanbul`daki çalıştaya Uluslararası Zeytin Konseyi yetkililerinin yanı sıra Kanada, Çin, Japonya, Rusya, ABD ve Brezilya gibi ülkelerden de çok sayıda üst düzey konuk katılacak.

Etkinliğin davetlileri arasında, üreticiler ve turizm sektörünün yanı sıra alanında deneyimli yerli ve yabancı köşe yazarları, gurmeler ile mutfak yazarları yer alıyor.

Çalıştay, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Balıkesir Valiliği, Edremit,  Ayvalık Kaymakamlıkları, Belediyeleri , Ticaret Odaları ve Borsaları, Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu, Fora Zeytincilik, Tariş ve Kristal Yağları, Borajet, Nar Doğal Ürünler-Armaggan ve Balıkesir yöresinin zeytin ve zeytinyağı üreticileri ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği işbirliğinde yapılacak.

``SAĞLIK VE GÜZELLİĞE YOLCULUK``

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çalıştayın 2. ve 3. günlerinde yerli ve yabancı gazetecileri, zeytin ve zeytinyağının kalbi sayılan Edremi, Ayvalık ve İzmir`e götürerek, ``sağlık ve güzelliğin sırrı`` zeytinyağıyla buluşturacak.

Geziyle, yerli ve yabancı gazeteciler ile yazarlar sektörü yakından tanıma fırsatı bulacak.

Etkinlikle, zeytin üretiminde dünyada 4. sırada yer alan Türkiye`nin mutfak kültürünün tanıtımına da önemli katkı sağlanacak.

Etkinliğin Edremit Körfezi ayağında Adatepe Köyü ve Müzesi, Evren Ertür Zeytinyağı üretim aletleri galerisi Fora Zeytincilik ve Laleli Zeytinyağları ziyaret edilecek. Konuklar daha sonra Ayvalık'ta konaklayacak.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli