Türkiye´de ilk olacak

Türkiye´de ilk olacak

Bandırma´ya, otistik çocuklar için Türkiye´nin ilk "Yaşam Merkezi" kurulacak

Bandırma Otizm Kardeşlik Derneği(BODER) Başkanı Mehtap Akgül, "Otizm Farkındalık Haftası" nedeniyle Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen etkinlikte şunları söyledi:
"Derneğimizi dört yıl önce kurduk. Burada hem özel eğitime ihtiyacı olan çocuklara eğitim veriyoruz, hem de eğitmen yetiştiriyoruz. Türkiye´de, profesyonel anlamda ilk otizm eğitim okulunu Bursa Özlüce´de kurduk. Şimdi buradan, Bandırmalılara bir müjde vermek istiyorum. Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´nde, 10 dönümlük bir alanda otistik çocuklar için ´Yaşam Merkezi´ kurulacak. Burada, ´Engelsiz düşün, engelsiz yaşa´ sloganı kapsamında yaşama geçirilecek olan yaşam merkezinde otistik çocuklar için ekip biçme ve ürün yetiştirmeye yönelik tarım faaliyetleri yapılacak. Spor salonu da yer alacak. Burada ayrıca altı ´Deva Ünitesi´ yer alacak. 30 kişilik bu ünitede özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için sağlık elemanları ve psikolojik danışman da yer alacak. Bu üniteye veliler, aynı zamanda çocuklarını da bırakma olanağına sahip olacak."

Akgül, Bandırma´ya kazandırılacak bu etkinlike katkıları nedeniyle ilgili bakanlık başta olmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne ve Bandırma Belediyesi´ne de teşekkür etti.

/resimler/2018-4/2/1816400018948.jpg

 

2 Nisan dünya Otizm günü dolayısı ile Barış Manço Kültür Merkezinde hazırlanan program saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma belediyesi ilgilileri yanı sıra Başkan Dursun Mirza´nın eşi Emine Mirza, ve ana okulu öğrencilerinin hazır bulunduğu etkinlikte "Harikalar ormanı" çocuk tiyatrosu, Hasat Halk dansları topluluğu´nun Tango Arjantin gösterisi, otizmli çocuklarla birlikte gerçekleştirdiği gösteri sunumu yapıldı.



Anahtar Kelimeler: Türkiye olacak
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli