Türkülerin Sultanı, İlklerin kadını geri dönüyor

Türkülerin Sultanı, İlklerin kadını geri dönüyor

Nur ERTÜRK: Taklit edilmenin gururunu yaşıyorum”






Türk Halk Müziği
'nin önde gelen sanatçılarından Nur Ertürk, 11 yıl aradan sonra müziğe geri dönüyor. Televizyonculuk kariyeri nedeniyle sahnelerden 8 yıl uzak kalan sanatçı 9. Albümü NUR ERTÜRK 2012 ``
ile çok iddialı !...

Nur Ertürk, 1980'lerin sonunda İlvanlım” diyerek başladığı Türk Halk Müziği kariyerine  Hocamın Evleri” ile uzun bir süre ara vermişti. Giyiminden yorumuna, duruşundan başarısına kadar hep ilklerin kadını olmayı başaran Nur Ertürk, Türkiye televizyonlarında kadın kuşağı” formatının öncüsü oldu. Sanatçı, tam 8 yıl boyunca her gün yaptığı canlı yayını nedeniyle sahnelerden epey uzak kaldı.

İlk günkü enerjisini taşıyan sanatçı, iki yıl boyunca hazırlık aşamasında olduğu yeni albümünü tamamladı. Sanatçının NUR ERTÜRK 2012`` ismini verdiği 9. albümü, Türkiye'nin yeni yükselen değeri Elite Müzik Yapım etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. 8 parçadan oluşan, farklı alt yapılarla hazırlanan albüm, anonim türkülerin yanı sıra halk müziğine yeni bir bakış açısı getiriyor.

Nur Ertürk, Halk müziğinde gerçekten ilk defa dekolte ya da straplez bir elbise giyen tek halk müziği sanatçısı bendim. Televizyonda kadın kuşağı formatlarının başlamasında öncü oldum. Sonra başka kadın kuşak programları yapan arkadaşlarım tarafından da taklit edilmem benim için ayrı bir gurur. İlklerin kadını olmayı sürdüreceğim. Bu yaz yapacak çok işimiz var” diyerek heyecanını paylaşıyor.




Albümün ilk klibi Antakya/Hatay yöresinden Çiftetelli” isimli anonim türküye çekildi. Usta yönetmen Tamer Aydoğdu önderliğinde, 30 kişilik bir ekibin çalıştığı klibin çekimleri İstanbul'un gözde mekanlarından Cahide'de gerçekleştirildi. Video, hafta başından itibaren müzik kanallarında yayınlanmaya başladı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı